Kødtimbale

Kødtimbale

 
Tid 20 min. ialt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 dl finhakket løg
40 g smør/margarine
400-500 g hakket oksekød
ca. 2 tsk karry
salt, peber
¼-½ kg champignon
1 peberfrugt
ca. 4 spsk rasp
3 æg
1 dl mælk
4 laurbærblade
TILBEHØR:
Flute
salat.

 
* Tilberedning
Svits de finhakkede løg i fedtstoffet, til løgene er klare.
Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.
Tilsæt karry, salt og peber, og lad karryen svitse lidt med.
Tilsæt grofthakkede champignon og peberfrugt skåret i små terninger samt rasp.
Bland det hele godt. Hæld blandingen i et velsmurt, ildfast fad.
Pisk æg og mælk sammen og hæld æggemassen over kødet.
Stik lidt med en gaffel, så æggemassen fordeler sig.
Stik laurbærblade i retten.
Sæt fadet i vandbad i ovnen ved 180°C i ca. 40 min til æggemassen er stiv.

 
SERVERING:
Retten serveres med sprød flute og salat.

 
VARIATIONER AF RETTEN:
Champignon og peberfrugt kan udskiftes med groftreven gulerod, ærter eller majs.
Retten kan krydres med paprika, timian eller meget lidt allehånde i stedet for karry.

 
FARSEREDE PORRER
Fars:
½ kg hakket oksekød
1 dl mel
1 æg
2 spsk revet løg
salt, peber
2 tsk karry
2 spsk kinesisk soya
ca. 2 dl bouillon
4-6 porrer
6 skiver bacon.
*
Porrerne renses, tag mest muligt af det grønne med.
Skær dem i 2 cm brede stykker, og kog dem møre i velsaltet vand.
Hæld dem til afdrypning.
Rør farsen af nævnte ingredienser, og læg halvdelen i et smurt ovnfast fad.
Læg porrerne over og dæk med resten af farsen.
Læg baconskiver over retten og sæt fadet midt i ovnen ved 200°C i ca. ¾ time.
Server retten med groft rugbrød og smeltet smør.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Retten kan serveres med rispilaff i stedet for flute.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙