Kødsauce til spaghetti

Kødsauce til spaghetti

 
Tid 20 min. ialt: 55 min. 4 portioner 

 
# Ingredienser
2 dl finhakket løg
2 fed knust hvidløg
3 spsk olie
400 g hakket oksekød
ca. 2 dl bouillon
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
1 lille ds koncentreret tomatpure
1-2 tsk salt, friskkværnet peber
½-1 tsk tørret basilikum eller 1 spsk friskhakket
¼ tsk muskat
¼-½ kg champignon

 
TILBEHØR:
kogte spaghetti
reven parmesanost
blandet grøn salat.

 
* Tilberedning
Svits finhakket løg og knust hvidløg i olie, til løgene er klare og let gyldne.
Tilsæt kødet og rør, til kødet har delt sig. Findel tomaterne i dåsen.
Tilsæt dem retten sammen med væden fra dåsen, bouillon, tomatpuré og krydderier.
Lad saucen småkoge ved svag varme 30 min under låg.
Skær de rensede champignon i skiver og bland dem i retten.
Lad retten viderekoge ca. 8 min uden låg. Smag retten til.

 
SERVERING:
Server kødsaucen til kogte spaghetti og giv reven parmesanost og grøn salat til. ’

 
VARIATIONER AF RETTEN:
Udskift bouillon med rødvin.
Retten kan krydres med timian, merian eller oregano i stedet for basilikum.

 
PAPRIKAKØDSAUCE:
1 stort finhakket løg
3 spsk olie
350 g hakket oksekød
ca. 1 spsk mild paprika
salt, peber
1 peberfrugt
1 stor groftreven gulerod
ca. 2 dl bouillon
¼ kg champignon
1 bæger creme fraiche.
 
* Tilberedning
Det hakkede løg svitses i olie.
Kødet tilsættes, og der røres, til det har delt sig.
Krydderier, fintstrimlet peberfrugt, groftreven gulerod samt bouillon tilsættes.
Saucen småkoger 20 min.
Grofthakkede champignon og creme fraiche tilsættes, og saucen indkoger ca. 10 min.
Serveres til kogte spaghetti eller løse ris.

 
TIPS:
Begge kødsauce er velegnede til dybfrysning.
De optøes direkte i en tykbundet gryde med lidt vand i bunden.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙