
Tid: 1 time. I alt 1 time 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g hakket kalve- og flæskekød
1 stort revet løg
2 fed knust hvidløg
1 æg
2 spsk hakket persille
2 spsk finthakket peberfrugt
salt
ca. 1 dl mælk
Krydderpasta af:
2 spsk vand
¼ tsk spidskommen
¼ tsk nellike
¼ tsk paprika
¼ tsk allehånde
¼ tsk peber
2 spsk olie til stegning
TILBEHØR:
Pandebrød, kryddersauce, rødbedesalat, ymersalat.
* Tilberedning
Ælt kødet med de nævnte ingredienser.
Rør krydderier til pasta ud i vand og rør denne pasta ind i
farsen.
Lad den hvile ½ time.
Tril farsen til små kødboller og brun dem på alle sider i
olie. Steg dem 5-6 min.
SERVERING:
Anret alt på fade og i skåle.
Man brækker stykker af pandekagerne, som dyppes i kryddersaucen
og spises til kødboller og salat.
Pandebrød:
250 g grahamsmel
½ tsk salt
2-2½ dl vand.
*
Ælt mel og salt med vand til en fast, glat og smidig dej.
Lad den hvile 15 min.
Tril små stykker dej til en kugle og udrul hver kugle til
små pandekager.
Gnid en tykbundet pande med olie og bag pandekagerne på den
varme pande ca. 2 min på hver side. Pandekagerne stables.
Pakkes i viskestykke og holdes varme i ovnen på 80°C.
Kryddersauce:
1 spsk olie
1 finthakket løg
1 fed hvidløg
1 lille ds tomatpuré
resten af den grønne peberfrugt, finthakket
2 dl vand
1 tsk koriander
½ tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
½ tsk ingefær
½ tsk peber, salt.
*
Damp det hakkede løg i olie. Tilsæt de øvrige ingredienser
og småkog saucen 5 min.
Rødbedesalat:
500 g rødbeder
Marinade:
1 dl olie
2 spsk vineddike
1 fed knust hvidløg
salt og hakket persille.
*
Kog rødbederne møre. Pil og skær dem i terninger.
Vend dem i sammenpisket marinade. Lad salaten trække 1 time.
Ymersalat:
1 salatagurk
1 rødløg
2 tomater
½ tsk spidskommen
salt
2-2½ dl ymer
purløg.
*
Skær agurken i små terninger. Hak rødløg fint (alm. løg kan
bruges). Skær tomater i både.
Bland alt i ymeren, krydret med spidskommen og salt.
Drys salaten med fintklippet purløg og hakket rødløg.
VARIATION AF RETTEN:
Dyrefrikadeller:
500 g hakket dyrekød
2 spsk kartoffelmel
25 g smeltet smør
1 dl creme fraiche 38%
salt, peber og ½ tsk knust enebær.
Fedtstof til stegning.
*
Rør farsen sammen. Lad den trække ½ time.
Steg dem 5-6 min, som almindelige frikadeller.
Serveres med ristede kartofler, æblemos, tyttebærsyltetøj og
pandesauce.
Opdateret: 16/09/2025