Tid: 1¼ time. 4 portioner
# Ingredienser
200-250 g velhængt oksefilet eller tykstegsfilet pro persona
olie eller raffinol til stegning
TILBEHØR:
Se nedenstående opskrifter og serveringsforslag.
* Tilberedning
Skær kødet ud i ikke for små terninger.
Tilbered de forskellige sauce, salater og andet tilbehør og
anret det i små skåle.
Sæt alt på bordet lige inden gæsterne kommer.
LYSERØD SAUCE:
Rør lige dele creme fraiche og ymer sammen, ca. 1 dl af hver
og smag til med koncentreret tomatpuré, engelsk sauce,
citronsaft, salt, peber og knust hvidløg.
GUL SAUCE:
Rør 100-150 g mayonnaise op med 2-3 spsk ymer og smag til
med
lidt citronsaft, 1-2 tsk karry, evt. salt og 2-3 spsk
finhakket mangochutney.
HVID SAUCE:
Rør 1 bæger kvark med krydderurter op med 2-3 spsk ymer,
1 spsk hakket persille, 1 spsk fintklippet purløg, nogle
dråber
engelsk sauce samt salt og peber.
BROGET SALAT:
Snit ½-1 iceberg/wondersalat-hoved ikke for fint.
Tilsæt 2 tomater skåret i både, buketter af et lille ¼ blomkål,
strimler af 1 lille peberfrugt.
Pisk marinade sammen af 5 spsk olie, 1-1½ spsk
rødvinseddike,
salt, peber og knust hvidløg.
Hæld marinaden over lige før serveringen.
FENNIKEL-SALAT:
1-2 fennikel snittes fint. Blandes med strimler af 1 rød
peberfrugt.
Samme marinade som ved broget salat hældes over ½ time før
serveringen.
Lidt fintklippet fennikeltop drysses over.
FORSLAG TIL YDERLIGERE TILBEHØR:
Pickles, små syltede løg, kapers, sorte og grønne oliven,
flute og franske kartofler.
SERVERING:
Varm olie/raffinol i køkkenet lige før serveringen.
Bær det rygende varmt ind på et tændt rechaud/fonduesæt
(sprit/gas-brænder).
Tilsæt en lille klat smør og en skive tørt franskbrød, hvis du
bruger olie.
Det er ikke nødvendigt, hvis du bruger raffinol.
Kød og tilbehør står på bordet.
Hver gæst har foruden en stor tallerken også en
sidetallerken,
hvor man lægger det rå kød på.
Hver gæst spidder selv sit kød på fonduegaflen og
steger kødet efter egen smag.
Dog ikke for længe, for så bliver det tørt.
TIPS:
Dæk bordet med en dug, der kan tåle at blive fedtet.
Har man ikke et fonduesæt kan man glimrende bruge
en støbejernsgryde der kan tåle varmen.
Opdateret: 14/09/2025