
En hyggelig, cremet ret med strimlet kylling, hash browns og smeltet ost.
Fantastisk til aftensmad eller fællesspisning.
# Ingredienser
7,5 dl kogt, strimlet kylling
900 g hash browns, fx frosne og optøet
1 dåse kyllingesuppe (280 g)
1 dåse champignonsuppe (280 g)
2,5 dl creme fraiche
1,25 dl mælk
1,25 dl smeltet smør
3,5 dl revet cheddarost (delt)
2,5 dl hakket løg
1 tsk hvidløgspulver
1,25 tsk salt
1,25 tsk sort peber
2,5 dl knuste cornflakes eller rasp (valgfri topping)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C. Smør et ildfast fad på 23x33 cm.
Bland begge supper, creme fraiche, mælk, smør, hvidløgspulver,
salt og peber i
en stor skål.
Tilsæt kylling og hash browns, løg og 2,5 dl ost. Bland godt.
Fordel blandingen i det ildfaste fad.
Top med den resterende 1,2 dl ost og eventuelt sprøde
toppings.
Bag i 45-50 min, indtil det bobler og er gyldenbrunt.
Lad det køle let af og server.
Serveringsidéer
Grøn salat, hvidløgsbrød eller -boller, ristede grønsager som gulerødder eller
broccoli
TIPS
Optø hash browns helt inden brug.
Grillet kylling sparer forberedelsestid.
Kan tilberedes i forvejen og opbevares i køleskabet natten over.
Rester opbevares i køleskab i op til 3 dage. Genopvarm i ovn eller
mikrobølgeovn.
Frysning: Pak tæt ind. Frys før eller efter bagning i op til 3 måneder.
Variationer
Strimlet kylling tilsættes
cayennepeber eller jalapeños.
Vegetarisk: Rør frosne ærter og gulerødder i.
Bacon: Tilsæt kogt, smuldret bacon for ekstra smag.
Hash browns, er en enkel kartoffel-tilberedning der ligner rösti.
Hash brown består af kartofler, der er revet eller skåret i
tern og stegt på panden.
Prøv en hash browns variation med persille og løg, som giver
mere smag og dybde.
Opdateret: 29/11/2025