Kylling tortilla suppe

Kylling tortilla suppe

 

# Ingredienser

2 spsk olie

1 mellemstort løg, i tern

3 fed hvidløg, hakket

1 mellemstor jalapeño, i tern (valgfrit, til styrke)

1 tsk chilipulver

1 tsk spidskommen

½ tsk røget paprika

4 kopper kyllingebouillon

1 dåse (400 g) hakkede tomater

1 dåse (400 g) sorte bønner, skyllet og drænet

1 kop majskerner (friske, frosne eller på dåse)

2 kopper kogt, strimlet kylling

¼ kop frisk koriander, hakket

Salt og peber efter smag

Saft af 1 lime

 
Toppings (valgfrit):
Sprøde tortillastrimler eller knuste tortillachips
Tern af avocado
Revet ost (cheddar, havarti eller en blanding)
Creme fraiche
Skiveskåret jalapeño
Ekstra koriander til pynt

 
* Tilberedning
Varm olien op i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt løg, hvidløg og jalapeño, og sauter i 3-4 min, indtil de er bløde.
Rør chilipulver, spidskommen og røget paprika i, og steg i 1 min.
Tilsæt kyllingebouillon, hakkede tomater, sorte bønner og majs til gryden.
Bring det i kog. Rør den kogte kylling i.
Lad suppen koge i 10-15 min, så smagen kan blandes.
Tag suppen af varmen, og rør limesaft og frisk koriander i.
Smag til med salt og peber.
Øs suppen i skåle, og top med dine yndlings-toppings. Server varm.

Tid: 10 min. Samlet tid: 35 min. Kcal: 320 kcal | 6 portioner

 

Kylling tortilla suppe
INFO
Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel eller hvedemel. 
På spansk betyder "tortilla" en "lille kage". De blev oprindelig lavet 
af de indfødte folk i Mesoamerica. 
Tortillas lavet med majsmel er den oprindelige type, som 
stadig er meget populær i Mexico og Mellemamerika.


Se opskrift: Tortillaer af majsmel 💘 altid bedst på Kogebog.dk

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙