Kryddersild på is

Kryddersild på is 

 
Tid: 15 min. I alt: 5 timer. 4 portioner

 
# Ingredienser
6-8 kryddersildefileter eller matjesfileter
vand
Pynt:
3-4 skalotteløg
1-2 bundter dild

 
TILBEHØR: Skrubbede nye kartofler eller pillekartofler, smør, dild.

 
* Tilberedning
Køb istandgjorte sildefileter hos fiskehandleren eller på dåse.
Hæld en sandkageform fuld af vand og sæt den i dybfryseren 3-5 timer,
til den er gennemfrossen.

 
SERVERING:
Vend isblokken ud på et fad med en sammenfoldet stofserviet.
Læg sildefileterne over. Pynt med løgringe og dildkviste.
Giv nyopgravede, velskrubbede (ikke skrabede) kartofler til,
som er kogt med en dusk dild. Desuden koldt smør.
Evt. pillekartofler i stedet for nye kartofler.

 
VARIATIONER:

 
Kryddersildefileterne kan marineres 1 døgn i grundmarinaden til kryddersild.
Der pyntes da også med kapers.

 
Spegesildefileter, marineret i grundmarinade for spegesild, kan også serveres på is.
Hertil hvid løgsauce, pillekartofler og eddike.

 
Både krydder-, matjes- og spegesildefileter kan serveres på is, blot med løg, dild, creme fraiche, brød og smør.

 
TIPS:
Sild serveret på is med kartofler til, er velegnet både som frokostret eller til middagsmad en sommeraften. Man kan selvfølgelig godt skrabe de nye kartofler, men kan man få dem helt nyopgravede, er det egentlig en misforståelse at skrabe hinden af.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙