Tid: 25 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
¾-1 kg kogte, kolde pillekartofler
2-3 mellemstore løg
40 g smør/margarine
350 g tomater, 4-5 stk
en rest kogt, kold torsk, ca. 400 g eller
anden kogt fisk.
salt, friskkværnet peber
25 g smør/margarine
hakket persille
TILBEHØR:
Grøn salat eller tomatsalat.
* Tilberedning
Skær de kogte, kolde pillekartofler i skiver.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Brun dem i gyldent fedtstof, indtil de er let brunede og
klare.
Drys lidt salt over.
Skær tomaterne i skiver.
Se den kolde fisk grundigt efter for ben.
Smør et ildfast fad godt.
Læg et lag kartoffelskiver i fadet.
Så et lag brunede løg, torsk og tomatskiver.
Drys salt og peber over tomaterne.
Gentag rækkefølgen endnu en gang og slut med et lag
kartofler.
Dryp smeltet smør/margarine over retten og
sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
Virker retten tør, tilsættes lidt mælk mod slutningen af
bagetiden.
SERVERING:
Sæt det ildfaste fad i et serveringsstativ eller på et fad
med en serviet.
Drys hakket persille over retten.
Blandet grøn salat eller tomatsalat,
begge med olie/vineddike-marinade, passer til retten.
VARIATIONER
1: Man kan glimrende anvende dåsetomater i stedet for
friske.
Tomaterne skæres i kvarte og kun lidt af væden fra dåsen
tilsættes retten.
Koncentreret tomatpuré kan også bruges.
En lille dåse blandes op med 1-1½ dl bouillon og
denne blanding hældes mellem lagene.
2: Andet kryddergrønt kan drysses over retten
fx fintklippet purløg, dild, estragon eller basilikum.
TIPS:
Har man fået kogt fisk til middag og der bliver noget
tilovers,
er det nemmest at pille fisken fri for skind og ben,
mens den endnu er varm.
Så snart fisken er pillet og afkølet, dækkes den med folie
og
sættes i køleskabet.
Opdateret: 14/09/2025