
Tid 35 min. ialt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
300 g hakket oksekød
300 g hakket flæskekød
4 skiver afskorpet franskbrød
mælk
2 spsk hakket persille
1 lille, revet løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 æg
rasp
olie til stegning
TOMATSAUCE:
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 ds henkogte tomater (½ kg ds)
1 lille ds koncentreret tomatpuré
1 spsk maizena
ca. 2 dl vand
salt, peber
½-1 tsk tørret merian.
TILBEHØR:
båndnudler
tomatsauce
reven parmesanost
evt. grøn salat.
* Tilberedning
Udblød afskorpet franskbrød i mælk og knug det meste af
mælken af.
Bland brødet med hakket kød, persille, løg, hvidløg, salt,
peber og æg.
Form farsen til små kødboller. Tril kødbollerne i rasp.
Varm rigelig olie på panden. Steg kødbollerne i olien.
Vend kødbollerne, så de bliver brunet på alle sider.
Steg dem ca. 7 min.
TOMATSAUCE:
Alle ingredienserne hældes på en blender og findeles.
Derefter små koger saucen 10 min. og smages til.
Har du ikke blender, koges alle ingredienserne sammen,
undtagen maizena.
Derefter pureres saucen gennem en sigte og jævnes med
maizena udrørt i vand.
SERVERING:
Anret velafdryppede båndnudler i et dybt fad.
Fordel lidt af tomatsaucen over.
Tag kødbollerne af panden med en hulske og ryst fedtstoffet
godt af.
Læg bollerne over båndnudlerne.
Fordel lidt tomatsauce over bollerne.
Server resten af tomatsaucen til retten sammen med reven
parmesanost og
evt. grøn salat.
TIPS:
Kødboller og tomatsauce dybfryses hver for sig.
Man beregner ca. 50 g båndnudler pro persona.
Opdateret: 14/09/2025