
4-6 pers.
# Ingredienser
3 stilke persille
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
2 tsk friskhakket merian (evt.½ tsk tørret)
salt
2 tsk grønne madagascarpeber
2 mellemstore løg (ca. 250 g)
4 store kartofler (ca. 600 g)
2-3 mellemstore squash (ca. 750 g)
1-2 peberfrugter, gerne blanding af grøn, gul og rød
1-2 spsk olie.
* Tilberedning
Findel nippet persille, ituskåret gulerod og bladselleri,
hvidløg,
merian, salt samt peber i en foodprocessor.
Hak øvrige ingredienserne meget, meget fint med en kniv.
Skær skrællet løg, kartofler og squash i tynde skiver.
Skær peberfrugterne i strimler.
Læg de skiveskårne grønsager taglagt og
lagvis med grønsagsblandingen i et oliesmurt ovnfast fad.
Drys evt. lidt salt mellem lagene.
Læg kun kartofler og squash langs kanten af det sidste lag
og
læg peberstrimlerne i midten.
Drys resten af grønsagsblandingen over samt evt. lidt salt.
Stænk med olie.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 45-60 min,
til grønsagerne er møre.
Serveres som selvstændig ret med brød eller
som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.
Opdateret: 19/11/2025