Indbagt hamburgerryg

Indbagt hamburgerryg 

 
Tid 20 min. I alt 1 time 20 min. 4-5 pers

 
# Ingredienser
1 kg hamburgerryg
RUGMELSDEJ:
700 g rugmel
1½ tsk salt
ca. 5½ dl vand

 
TILBEHØR:
Kogte bønner, blomkål, pillekartofler, hvidløgssmør.

 
* Tilberedning
Fjern plastskindet på hamburgerryggen.
Ælt rugmel med salt og vand til en smidig dej.
Rul den ud på et melet bord, i så stor en dejplade,
at denne kan dække hamburgerryggen.
Læg hamburgerryggen på dejen. Fold enderne ind.
Pak dejen rundt om hamburgerryggen, og læg den
på sammenføjningen på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen ved 225°C i ca. 1 time.

 
SERVERING:
Læg hamburgerryggen på et skærebræt og skær
den for ved bordet.
Skær først dejen igennem på langs med en skarp kniv,
så den falder ud til hver sin side.
Skær derefter kødet i skiver.
Server nykogte grønsager, pillekartofler drysset
med hakket persille samt hvidløgssmør til.

 
HVIDLØGSSMØR:
100-150 g smør (blødgjort), røres med 1-2 fed knust hvidløg,
nogle dråber citronsaft samt 1-2 spsk hakket persille.
Stilles koldt, indtil det skal bruges.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Man kan vælge hvilke af årstidens grønsager,
der passer bedst.
Kold kartoffelsalat eller blandet grøn salat er
også god til hamburgerryg.

 
VARIATION AF RETTEN
I: Kogt hamburgerryg:
1 kg hamburgerryg koges i så meget vand,
at kødet lige er dækket.
Tilsæt kogevandet en visk af 1 dusk persille,
2-3 blade løvstikke samt 2-3 skalotteløg.
Vandet skummes når det koger.
Hamburgerryggen skal koge ca. 20 min.
Sluk for gryden og lad hamburgerryggen
trække 10 min i kogelagen. Fjern hinden.
Serveres med smørdampet spinat eller flere grønsager,
smørristede kartofler og salat.

 
II: Glaseret hamburgerryg:
Tag den kogte hamburgerryg op af vandet og fjern hinden.
Smør et tyndt lag sennep over og drys et lag farin ovenover.
Sæt hamburgerryggen i ovnen ved 250°C i 10-20 min.
Serveres som kogt hamburgerryg.

 
TIPS:
Halvdelen af kogevandet til hamburgerryg kan være rødvin.
Kogevandet bruges til rødvinssauce.
Retten serveres med hvide kartofler.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙