Tid 12 min. ialt: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
600 g skært oksekød, hakket 1 gang
1-2 fed knust hvidløg
2-3 spsk creme fraiche
salt
4 skiver vakuumpakket bacon
fedtstof til stegning
TILBEHØR:
bagte kartofler med bearnaisesmør
blandet grøn salat.
* Tilberedning
Ælt det hakkede kød med knust hvidløg, creme fraiche og
salt.
Del kødet i fire portioner. Form hver portion til en bolle.
Tryk den lidt flad med hånden.
Hak bøffen let på overfladen med en kniv, mens venstre hånd
former bøffen.
Sæt en skive bacon rundt om bøffen og fastgør den med
tandstikker.
Tril først siderne på bøfferne på en varm pande, så baconet
bliver let stegt.
Brun fedtstoffet på panden. Steg bøfferne 2-3 min på hver
side.
De skal være lyserøde indvendig.
SERVERING:
Server bøfferne med bagte kartofler fyldt med bearnaisesmør
og
dertil en blandet grøn salat.
BEARNAISESMØR:
Rør ca. 75 g blødgjort smør godt igennem og
tilsæt lidt efter lidt bearnaiseessens efter smag.
Tilsæt hakket persille og
evt. frisk finhakket estragon eller ganske lidt tørret.
Smørret pakkes i folie og lægges køleskabet, indtil det skal
bruges.
VARIATION AF STEGNINGEN:
Har du en grillpande af støbejern, bliver bøfferne meget
lækre,
når de steges på en sådan.
Panden gnides med olie, og baconet forsteges let som nævnt i
opskriften.
Derefter steges bøfferne på panden.
VARIATION AF RETTEN: FYLDTE BØFFER:
Form kødet til 8 tynde bøffer.
På fire bøffer lægges 10 g peberrodssmør (smør rørt op med
friskrevet peberrod).
Den anden bøf lægges over, og bøfferne trykkes til langs
kanten.
Bøfferne steges som hvidløgsbøffer.
Serveres med små pillekartofler, brunet smør og evt.
bønnesalat.
TIPS:
Bøfferne kan ikke nedfryses som stegte.
Derimod kan formede, rå bøffer indpakkes og nedfryses.
Steges direkte på panden ved optøningen og kræver ca.
dobbelt stegetid.
Denne fremgangsmåde gælder også almindelige hakkebøffer.
Opdateret: 14/09/2025