Hvidkålsdolmer i fad

Hvidkålsdolmer i fad


Tid 30 min. ialt: 1½ time. 4 portioner 

 

# Ingredienser

1 mellemstort hvidkålshoved

vand

salt

4 flåede tomater

ca. 2 dl bouillon

 
Fars:
250 g hakket okse- eller lammekød
250 g hakket flæskekød
1 dl finhakket løg
1-2 tsk mild paprika
evt. 1 spsk finhakket dild
1 æg
4 spsk rasp
ca. 1 dl mælk
salt, peber
TILBEHØR:
groft rugbrød.

 
* Tilberedning
Tag forsigtig 8 af de største kålblade af. Kog dem 3-4 min. i saltet vand.
Fjern den nederste del af den grove midterribbe.
Snit resten af kålen, og giv den et opkog i vandet, til den falder sammen.
Hæld den til afdrypning i en sigte: Læg kålen i et velsmurt ildfast fad.
Ælt alle ingredienserne sammen til farsen.
Fordel farsen på den øverste del af kålbladene.
Fold siderne af bladet lidt ind over farsen og tril derefter kålbladene sammen.
Læg dolmerne på sammenføjningen over kålen.
Flå tomaterne og skær dem i både.
Læg dem ned mellem dolmerne. Hæld bouillon ved retten.
Dæk fadet med stegefilm, og sæt det på ovnristen midt i ovnen
ved 175°C i ca. 1 time, til alt er mørt.

 
SERVERING:
Server dolmerne i fadet og giv groft rugbrød til retten.

 
VARIATION AF RETTEN:
Farsen kan krydres med muskat, hvidløg og/eller persille i stedet for dild og paprika.

 
TIPS:
Retten kan nedfryses i alufolie bradepande, hvis man ikke kan undvære det ildfaste fad.
Optøes direkte i ovnen ved 175°C på 1-1¼ time.
Da hvidkål varierer meget i størrelse, kan det være svært at sige, om al kålen skal snittes.
Man må selv skønne, hvor meget familien kan spise.
Resten af kålen kan gemmes i plastpose og anvendes til rå hvidkålssalat.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙