Hamburgerkoteletter

Hamburgerkoteletter 

 
Tid 20 min. I alt 30 min. 4 pers

 
# Ingredienser
4 store, tykke koteletter af hamburgerryg med ben
1 æg eller æggehvide
ca. 3 spsk hakket persille
ca. 3 spsk fintklippet purløg
4-6 spsk rugmel
salt, peber
ea, 60 g smør/margarine
2-3 spsk olie
TILBEHØR:
Råstegte kartofler
Broccoli
Brunet smør
Citronbåde.

 
* Tilberedning
Skær koteletterne ret tykt ud af et stykke hamburgerryg med ben.
Pisk æg eller æggehvide let sammen.
Vend koteletterne i ægget.
Drys hver side med en blanding af fintklippet persille og purløg.
Vend koteletterne i rugmel tilsat friskkværnet peber og meget lidt salt.
Tryk melet lidt fast på begge sider, uden at der derfor behøver at
komme for meget på hver kotelet.
Steg koteletterne i brunet smør/olie 4-5 min på hver side.
Vend dem kun en gang.

 
SERVERING:
Anret koteletterne på et varmt fad.
Læg råstegte kartofler ved siden af.
Garner med citronbåde.
Kogt broccoli og brunet smør serveres til.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Grønsagerne kan varieres efter årstiden.
Flødestuvet spinat smager også godt til hamburgerkoteletter.
Blandet grøn salat og evt. bagt kartoffel med koldt smør
er også velegnet tilbehør.

 
VARIATIONER AF RETTEN
I:
Koteletterne kan vendes i sammenpisket æg og
rasp krydret med paprika.

 
II:
Hamburgerkoteletter med ærter:
Hamburgerryggen skæres ud i ikke for tykke skiver,
og der beregnes 2-3 skiver pro persona.
Kødet gnides med rosmarin og vendes hastigt i brunet smør.
I et velsmurt ovnfast fad lægges ½-¼ kg dybfrosne fine ærter.
1-2 fed hvidløg presses over.
Koteletterne lægges ned mellem ærterne.
Panden koges af med 1 dl bouillon og hældes over retten.
Fadet dækkes med låg og folie og sættes midt i ovnen
ved 200°C i ca. 20 min.
Serveres med lun, sprød flutes.

 
TIPS:
Svinekoteletter og mørbradbøffer kan paneres
med kryddergrønt Som angivet i opskriften.
Krydderurterne kan varieres efter smag.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙