Tid: 40 min. I alt: 1 time. 6 portioner
# Ingredienser
1 kg hakket oksekød af god kvalitet
1 æggehvide
2-3 spsk bouillon/vand
salt, friskkværnet peber
ca. 1 spsk olie
Pisket krydderurtesmør:
150 g smør
2 æggeblommer
2 tsk lys dijonsennep
1-2 spsk finthakket estragon
2 tsk finthakket merian
1 tsk finthakkede rosmarinblade
1 tsk finthakkede salvieblade
2-3 spsk hakket persille
1-2 tsk koncentreret tomatpuré
1 spsk cognac, - kan udelades
1-2 spsk tør madeira eller sherry
¼ tsk hvid peber
TILBEHØR.
Bagte kartofler, evt. koldt smør, rigeligt hakket persille,
bønner med mandler eller sar, brøndkarse.
* Tilberedning
Ælt kødet med æggehvide, væske, salt og peber. Form det til
6 store bøffer.
Brun dem på begge sider i varm olie og steg dem 1-2 min på
hver side,
afhængig af tykkelsen. Læg bøfferne i et ovnfast fad.
PISKET KRYDDERSMØR
Pisk blødgjort smør længe med elhåndpisker, til det er hvidt
og skummende.
Pil stilke fra alle krydderurterne og hak dem meget fint.
Tilsæt alle de nævnte ingredienser til smørret.
Lad smørret stå 15 min ved køkkentemperatur.
Smag på det og juster evt. smagen.
Læg en stor spiseskefuld på hver bøf.
Sæt fadet på ovnristen på nederste ribbe og sæt bøfferne
under grill eller
ved højeste ovnvarme, indtil smørret begynder at gyldne og
smelte, 4-6 min.
SERVERING.
Server bøfferne omgående med bagt kartoffel, evt. med lidt
koldt smør,
rigeligt hakket persille.
Byd desuden grønne bønner med mandler eller
sar til samt brøndkarse.
VARIATIONER
BØF MED OVNBAGT KRYDDERSMØR
Brun skiver af oksefilet, a 200 g, drys med salt og peber og
steg dem højst 1-1½ min på hver side, afhængig af tykkelsen.
Fordel smør på bøfferne og steg dem i ovnen som angivet.
KALVELEVER MED OVNBAGT KRYDDERSMØR.
Brun tykke skiver kalvelever, drys med salt og peber og
fordel kryddersmørret.
Steg leveren i ovnen som angivet.
TIPS
Pisket
krydderurtesmør må ikke sættes i køleskab, før det skal bruges.
Det skal have
køkkentemperatur, når det bruges.
Evt. rest
sættes i køleskabet.
Opdateret: 19/11/2025