Grillstegt hakkebøf

Grillstegt hakkebøf 

 
Portioner: 4
# Ingredienser
600 g hakket oksesmåkød
salt, peber
½ æggehvide el. 2 spsk vand
Pensling: olie.

 
TILBEHØR:
grøn salat med kartofler
stegte tomater.

 
* Tilberedning
Ælt hakket kød med salt, peber og æggehvide el. vand.
Del kødet i fire portioner og form hver portion til en ikke for flad hakkebøf.
Pensl bøfferne med olie og læg dem på den forvarmede grill.
Steg dem ca. 2-3 min på hver side. Vend dem ofte.
Drys med salt og friskkværnet peber under stegningen.

 
SERVERING:
Server bøfferne med grøn kartoffelsalat og grillstegte tomater

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Grillstegte løg, halve bagte kartofler og en eller anden form for kryddersmør

 
Grillstegt hakkebøf
KRYDDERSMØR
passer næsten til al grillmad.

 
# Ingredienser
Rør 100-125 g blødt smør med 1 stk revet løg, 2-4 spsk hakket persille,
citronsaft efter smag, groft, malet peber, evt. ½-1 fed knust hvidløg.

 
* Tilberedning
Alt røres sammen og sættes koldt, til det skal serveres.
Dette smør kan varieres med andre krydderier, et eller flere efter smag.

 
VARIATIONER AF RETTEN:

 
GRILLSPID MED HAKKET OKSEKØD
# Ingredienser
500 g oksekød
2 spsk revet løg
1 æg
2-3 spsk rasp
1-2 tsk mild paprika,
¼ tsk blandet chili-krydderi (mexicansk krydderi)
eller allehånde.
Olie.

 
* Tilberedning
Ælt kødet med alle ingredienserne. Det skal have en ret fast konsistens.
Del kødet i 12 portioner. Form hver til en aflang, tyk pølse.
Sæt tre stk. på hvert grillspid. Pensl med olie.
Grillsteg kødet ca. 5-7 min. Vend det ofte.
Serveres med grillstegte majskolber, eller smørdampede majskerner,
evt. halve, bagte kartofler, eller varm flute samt barbecuesmør.

 
Se opskrifter under: Grillstegte grønsager og Barbecuesmør

 
HAMBURGER
pr. person.
# Ingredienser
1 usødet hamburgerbolle
en hamburger ca. 75 g
salt, peber, barbecuekrydderi
olie
2 skiver tomat
1 skive løg,
1 salatblad
tomatmayonnaise.

 
* Tilberedning
Hamburger pensles med olie og ristes 1-2 min. på hver side.
Drysses med salt og evt. barbecuekrydderi under stegning.
Rist bollen ½-1 min på hver side.
Flæk bollen og smør begge sider med tomatmayonnaise.
Bollen lægges sammen med salatblad, hamburger, tomatskiver og løg.
Spises omgående med evt. grøn salat.

 
TOMATMAYONNAISE
Rør 100 g mayonnaise op med 2-3 spsk ymer/ylette 1 fed hvidløg,
1 spsk koncentreret tomatpuré, salt, citronsaft og evt. engelsk sauce.

 
TIPS:
Kødet til hakkebøf kan æltes med hakket løg, kapers el. hakket champignon,
peberfrugt, høvlet peberrod eller forskellige krydderier, inden det formes til bøffer.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙