Grill-kylling med kryddersmør

Grill-kylling med kryddersmør

 
Tid: 40 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 store friskslagtede kyllinger à ca. 1200 g
125 g smør
2 spsk hakket persille
1 finhakket skalotteløg
1-2 tsk Herbes de Provence krydderi
1-2 tsk mild paprika
salt

 
TILBEHØR:
Flute eller pillekartofler.
Grøn salat eller tomatsalat.

 
* Tilberedning
Del de rensede kyllinger i kvarte.
Læg dem i en lille bradepande eller stort ovnfast fad med skindsiden nedad.
Stykkerne må ikke ligge over hinanden.
Rør blødgjort smør med finhakkede krydderurter, løg og paprika.
Smør halvdelen af smørret over kyllingerne og dæk bradepande/fad med folie.
Sæt fadet på nederste rille i ovnen under en tændt grill.
Lad kyllingerne stege 15-20 min, afhængigt af størrelsen.
Tag fadet ud af ovnen.
Vend kyllingerne og smør resten af smørret over.
Dæk atter med folie og steg kyllingerne ca. 15 min.
Tag foliet af, drys salt over og dryp med stegekraften.
Sæt fadet op under grillen og giv kyllingerne 5-10 min,
til de er gyldne og sprøde i skindet.
Ovndøren skal under hele stegningen være på klem eller ventilen skal være åben.
Dryp ofte med stegekraften de sidste 10 min af grilltiden.

 
SERVERING:
Flute eller pillekartofler samt grøn salat eller tomatsalat.

 
VARIATION AF RETTEN:
Krydderierne i smørret kan varieres såsom hakket persille,
tørret basilikum, estragon eller karry.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Serveres kyllingen kold, passer en stor skål broget salat fint.
1 icebergsalat eller wondersalat
10 kogte, kolde pillekartofler
2 tomater
1 dl små agurketerninger
1 bundt radiser, skåret i skiver
1 dl små blomkålsbuketter.

 
MARINADE:
1½ dl olie
2-3 spsk vineddike
1-2 fed knust hvidløg
salt, peber
1 spsk fintklippet purløg.

 
SERVERING:
Istandgør alle grønsagerne og skær dem ud.
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten ved serveringen.
Bland det hele godt.

 
TIPS:
Har man ikke grill i sin ovn, steger man kyllingerne ved 250-275°C.
De sidste 10 min. uden folie, ovndør på klem og fuld overvarme.
Denne tilberedningsform af kyllinger er vældig god.
De smager lige godt varme, lune eller kolde.
Ideel hvis man skal have kolde kyllinger med på picnic.
Man kan også tilberede frosne kyllingelår på denne måde.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙