Tid: 45 min. I alt 1 time 15 min. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 kg udskåret sej el. kabliau
(eller torsk, kuller, kulmule, koteletfisk)
2 spsk olie
2 dl hakket løg
1 finsnittet porre
1 groftrevet syrligt æble
1 spsk karry
2 spsk mel
ca. 5 dl fiskefond el. vand
250 g fine grønne bønner
250 g kinesisk kål
salt, peber
evt. 1 ds bønnespire, ½ kg
TILBEHØR:
løse ris, æble-tomatsalat.
* Tilberedning
Drys den rensede fisk med salt, og lad den trække 10 min.
Skyl og tør den.
Svits hakket løg i olie, til de er klare.
Tilsæt porre, brug mest muligt af den grønne top, samt
groftrevet æble.
Svitses et par min. Tilsæt karry og lad den »brænde af«.
Tilsæt melet og rør, til det er opsuget.
Tilsæt bønner og snittet kinesisk kål.
Smag til med salt og peber.
Læg fiskestykkerne ned i gryden mellem grønsagerne. Dryp
lidt af væden over.
Dæk gryden med låg og kog fisken ved meget svag varme 15-20
min, til den er mør.
Tilsæt velafdryppede bønnespirer. Varm dem igennem.
SERVERING:
Byd løse ris og æble-tomatsalat til.
ÆBLE-TOMATSALAT:
2 syrlige æbler
4 tomater
citronsaft
salt, 2 spsk kokosmel.
Skræl æblerne og skær dem i ret store terninger.
Skær tomaterne i både. Bland salaten med citronsaft og salt.
Drys kokosmel over.
VARIATION AF RETTEN:
Maries torskeret:
6-700 g torskefileter
salt
3 porrer skåret i skiver
3
gulerødder og ¼ selleri, begge dele skåret i terninger
2 hakkede skalotteløg
50 g smør
1-2 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin el. æblecider
1 dl fløde
saft af
½ citron
hakket persille.
Fileterne saltes 10 min. Skylles, tørres og skæres i brede
strimler.
De ituskårne grønsager svitses i smør uden at brune.
Knust hvidløg og vin/cider tilsættes, og grønsagerne koger
15 min.
Fisken lægges i gryden, citronsaft dryppes over, og fløden
hældes ved.
Fisken damper mør på 8-10 min.
Retten serveres i gryden, drysset med hakket persille, og
lun flute og citron serveres til.
Denne ret kan tilberedes med fileter af næsten al slags
fersk- og saltvandsfisk.
Retten kan varieres med andre grønsager og andet
kryddergrønt.

Sej er en torskefisk,
der lever i kolde, nordatlantiske farvande, og den kendes på sin mørkegrønne
eller blågrå ryg, lyse bug og den lige, hvide sidelinje. Den lever i stimer,
jager småfisk og krebsdyr, og er både en populær spisefisk og et vigtigt bytte
for fiskere i områder som Nordsøen og Skagerrak.
Opdateret: 21/09/2025