Tid: 30 min. I alt: 1¾ time. 4 portioner
# Ingredienser
8 skiver velhængt okseinderlår eller klump à ca. 75 g pr.
stk.
Fyld:
2 dl finhakket løg
2 fed knust hvidløg
200 g champignon
1 tsk herbs de Provence
2 spsk hakket persille
salt, peber
2-3 spsk rasp
1 æg
mel, salt, peber
60 g smør
ca. 2 dl bouillon
1 spsk tomatpuré
1 tsk fransk Dijonsennep
ca. 1 dl piskefløde
TILBEHØR:
Bagte kartofler
Blandet grøn salat.
* Tilberedning
Bank kødet ud med håndroden, så skiverne bliver meget tynde.
FYLD:
Svits finhakket løg og hvidløg i smør til løgene er klare og
let gyldne.
Tilsæt grofthakkede champignon og lad dem stege lidt med.
Tilsæt krydderier, hakket persille og rasp.
Smag fyldet til og lad det afsvale lide.
Rør det hele æg i.
Fordel fyldet på kødskiverne på den øverste halvdel.
Rul kødet sammen og fastgør med kødpind.
Vend rullerne i mel krydret med salt og peber.
Brun dem i gyldent smør på alle sider.
Tilsæt tomatpuré, sennep og bouillon.
Lad rullerne småsnurre under låg ¾-1¼ time til de er møre.
Tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis det er nødvendigt.
Tag kødrullerne op og kog saucen ind med piskefløde.
Fjern kødpinde og læg rullerne tilbage i saucen.
SERVERING:
Server kødrullerne i saucen og
giv bagte kartofler med smørklat og paprika samt
blandet grøn salat, gerne med rå champignonskiver og
peberfrugt til.
VARIATION AF FYLD:
Fyld kødrullerne med ristede tomatbåde, porreringe krydret
med karry.
Læg en cocktailpølse, brunede løg og lidt salvie på hver kød
skive.
VARIATION AF TILBEHØR:
Server retten med hjemmelavet kartoffelmos eller løse ris.
I begge tilfælde må man tilsætte lidt mere bouillon, for
ellers
bliver der ikke sauce nok til retten.
TIPS:
Bouillon er dåsebouillon eller terning opløst i kogende
vand,
hvis man ikke har andet ved hånden.
Herbs de Provence er et blandingskrydderi som fås
i de velassorterede krydderiserier
Opdateret: 14/09/2025