Farserede agurker

Farserede agurker

 
Tid 20 min. ialt: 45 min. 4 portioner 

 
# Ingredienser
2 salatagurker
400 g hakket oksekød
2 æg
3 dl kogte, kolde løse ris
2 spsk finhakket løg
2 spsk finhakket persille
salt, friskkværnet peber
8 skiver maskinskåret bacon
1-2 dl bouillon
1 pakke dybfrosne majs
TILBEHØR:
Surbrød eller groft rugbrød.

 
* Tilberedning
Skræl agurkerne. Halver dem og flæk dem på langs.
Udhul agurkerne med en teske og drys dem med lidt salt.
Bland kødet med æg, kogte, kolde ris, finhakket løg og persille, salt og peber.
Skyl agurkerne og tør dem.
Fordel farsen på agurkerne og tryk det godt til.
Læg agurkerne i et velsmurt ildfast fad og dæk med stegefilm.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min.
Fjern stegefilm og fordel majskernerne rundt om agurkerne.
Hæld bouillon ved. Lad retten viderestege 10-15 min.

 
SERVERING:
Server agurkerne med surbrød eller groft rugbrød.

 
VARIATION AF RETTEN

 
FARSEREDE SQUASH:
2 mellemstore squash, ca. 300 g pr. stk. eller 4 courgetter (små squash),
350 g hakket okse-/ flæskekød
2 dl kogte løse ris
2 æg
3-4 spsk rasp
ca. 1 tsk salt
1 fed knust hvidløg
½ tsk basilikum
2 spsk rasp
ca. 25 g smør/margarine.

 
* Tilberedning
Squashfrugterne flækkes, og kernerne hules ud med en teske.
Kødet blandes med æg; rasp, ris og krydderier.
Farsen fordeles i squashfrugterne og trykkes godt til.
De lægges i et velsmurt ildfast fad.
Rasp drysses over, og lidt smørklatter fordeles herover.
Fadet sættes på ovnristen midt i ovnen ved 185 °C i ¾-1 time.
Retten serveres med hvidløgsflûte.
Det er flute, der er skåret i skiver, men ikke helt igennem, og
hver skive er smurt med smør krydret med knust hvidløg.
Flûte varmes i ovnen 8-10 min ved 150 °C.

 
TIPS:
Udhulede tomater og peberfrugter kan også tilberedes med en af de
nævnte slags fyld. Til 3 dl kogte, løse ris svarer ca. 1 dl ukogt.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙