
"Gardiane" refererer til "Gardiane de taureau" eller "Gardiane de boeuf", en traditionel okse- eller tyrekødret fra det franske område Camargue. Den laves ved at marinere okse- eller tyrekød i rødvin, løg, hvidløg, krydderier og appelsinskal, hvorefter kødet brunes og simres langsomt i et par timer. Traditionelt blev retten
tilberedt med kød fra tyre, der blev opdrættet i regionen.
Til 4 personer:
# Ingredienser:
1 kg Camargue tyrekød A.O.C., varierende stykker, hvis det
er muligt (skulder, krave, kind)
1 stort løg
2 laurbærblade
2 timiankviste
1 appelsinskal
salt, peber og eddike
1 fed hvidløg
olivenolie
1 flaske fyldig rødvin, fx Côtes du Rhône
* Tilberedning
Marinering: Mariner kødet natten over i en blanding af
rødvin, hakkede løg, hvidløg, timian, laurbærblade, appelsinskal, salt, peber og
eddike.
Bruning: Brun kødet i olivenolie.
Simring: Læg kødet i en gryde eller en lerfad og tilsæt
den afdryppede marinade.
Simre i 2,5-3 timer,
indtil kødet er mørt og saucen er tyk.
Servering: Server varm med Camargue-ris.
Opdateret: 15/10/2025