Tid: 20 min. I alt: 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 tykke skiver oksefilet eller tykstegsfilet à 200 g
olie
75 g smør
salt, friskkværnet peber
OVNSTEGTE TOMATER:
4-8 tomater
olie, salt.
KRYDDERSMØR:
200 g smør
2 spsk hakket persille
2 spsk finhakket karse
1 spsk fintklippet purløg
evt. 1 spsk finhakket kørvel eller estragon
lidt citronsaft
friskkværnet hvid peber
nogle dråber engelsk sauce.
TILBEHØR:
Pommes frites
ovnstegte tomater
brøndkarse
kryddersmør.
* Tilberedning
Bank bøfferne med håndroden og skub dem sammen.
Aftør kødet med papir fra køkkenrullen.
Opvarm 1-2 spsk olie i en tykbundet pande.
Vend bøfferne hastigt på den gloende varme pande,
så kødet er let brunt og kødporerne lukket.
Tag bøfferne af panden.
Aftør panden med papir fra køkkenrullen. Brun smørret.
Steg bøfferne 2-3 min på hver side, afhængigt af tykkelse
og kødets kvalitet.
Drys salt og peber på under stegningen.
Vend bøfferne ofte, det giver et bedre resultat end at give
dem det angivne antal minutter på den ene side og
derefter på den anden.
SERVERING:
Anret bøfferne på et varmt fad og hæld stegesmørret over.
Læg ovnstegte tomater ved siden af.
Giv kryddersmør, pommes frites og brøndkarse til. Server
straks.
OVNSTEGTE TOMATER:
Skær et lille kors i hver tomat. Pensl med olie og drys lidt
salt på.
Sæt tomaterne i ovnfast fad og sæt fadet på ovnristen
midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min, afhængigt af størrelse.
KRYDDERSMØR:
Rør blødgjort smør med de findelte krydderurter.
Smag smørret til med citronsaft, peber og engelsk sauce.
Pak smørret i folie og læg det i køleskabet et par timer.
Kan godt laves dagen i forvejen.
Skær smørret i skiver ved anretningen og server det til
bøfferne.
Læg først smørret oven på bøffen på tallerkenen ved
serveringen.
Ellers når det at smelte.
VARIATIONER:
ENGELSK BØF:
Steg kødet som angivet i opskriften.
Brun i forvejen rigeligt med finsnittede skalotteløg og
læg de brunede løg på bøfferne.
Kog panden af med bouillon og hæld skyen over.
Server små pillekartofler og surt til eller råstegte
kartofler og salat.
Læg evt. et spejlæg over hver bøf oven på løgene.
FRANSK BØF:
Steg bøfferne som angivet i opskriften og hæld stegesmørret
over.
Læg en rulle iskoldt smør, trillet i hakket persille på hver
bøf og
giv pommes frites, haricots verts og stegte tomater til.
Opdateret: 14/09/2025