Tid: 30 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 skiver velhængt oksefilet eller tykstegsfilet à 175-200 g
olie
salt, peber
Fyld:
1 finhakket skalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 fuldmodne tomater
½-1 peberfrugt
150 g rå champignonskiver
salt, peber
½ tsk basilikum
ca. 50 g smør
TILBEHØR:
Flute eller råstegte kartofler, brøndkarse.
* Tilberedning
Bank bøfferne med håndroden og skub dem sammen.
Aftør kødet med papir fra køkkenrullen.
Opvarm 1-2 spsk olie på en tykbundet pande.
Vend bøfferne på den gloende varme pande, så
kødet er let brunt og kødporerne lukket.
Tag bøfferne af panden.
Læg hver bøf på et ret stort stykke folie.
Aftør panden med papir fra køkkenrullen.
Smelt smørret og tilsæt finhakkede løg og hvidløg, og
svits til løgene er klare.
Tilsæt skiveskårne champignon og strimler af grøn
peberfrugt.
Lad alt snurre lidt og tilsæt flåede tomater skåret i både.
Smag fyldet til med salt og peber.
Drys salt og peber på bøfferne.
Fordel fyldet på bøfferne og dryp stegesmørret over.
Pak foliet om bøfferne.
Læg pakkerne i ildfast fad eller bradepande og sæt dem
midt i ovnen ved 275°C i 5-8 min afhængigt af tykkelse og
kvalitet.
SERVERING:
Anret foliepakkerne på et fad og åbn dem lidt.
Foliet fjernes først på tallerkenen.
Server bøfferne med lun, sprød flute eller
råstegte kartofler og brøndkarse.
VARIATION AF FYLD:
Udelad peberfrugt og tilsæt ristede baconterninger
eller lidt strimlet skinke i stedet.
VARIATION AF TILBEHØR:
I stedet for brøndkarse kan man give grøn salat
eller tomatsalat til.
TIPS:
Det er bedst at bruge frisk basilikum, hvis det kan skaffes.
Husk at sætte en tallerken til foliet på bordet.
Man kan glimrende lave bøfferne og fyld i forvejen.
Pakkerne må blot ikke lukkes, før begge dele er helt koldt.
Derefter pakkes de ind, lægges i fadet og stilles i
køleskabet,
indtil lidt før de skal varmes.
Fadet sættes blot lige i ovnen før serveringen.
Beregn lidt længere stegetid, når bøfferne er kolde.
Opdateret: 14/09/2025