Boller i karrysauce

Boller i karrysauce

 
Tid 30 min. ialt: 1 time. 4 portioner 

 
# Ingredienser
½ kg flæskekød eller halvt flæske-/kalvekød,
hakket 1-2 gange
3 spsk mel
ca. 3 dl mælk
1 lille fintrevet løg
2 æggehvider eller 1 æg
salt, peber
vand
salt
evt. et par løvstikkeblade
4 mellemstore porrer

 
Karrysauce:
1 mellemstort finhakket løg
35 g smør/margarine
2-4 tsk karry
1 lille, skrællet æble
2-3 spsk mel
ca. 6 dl kødbollevand
evt. salt

 
TILBEHØR: Løse ris, mango chutney.

 
* Tilberedning
Læg det hakkede kød i en skål og skub det lidt til side.
Rør mel og lidt af mælken til en jævning, og rør denne ind i kødet lidt efter lidt.
Tilsæt løg, æggehvide/æg og krydderier.
Rør derefter resten af mælken i farsen.
Lad farsen hvile i køleskabet mindst ½ time.
Rør evt. lidt mere væske i farsen.
Fars til kødboller må ikke være for fast.
Sæt en gryde med stor overflade over med velsaltet vand, evt. tilsat lidt løvstikkeblade.
Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen med ske og hånd til boller.
Dæmp varmen, når bollerne kommer op til overfladen.
Kog bollerne, til de føles stive, 8-10 min.
Tag bollerne op med hulske.
Skær de rensede porrer i 2 cm store stykker, og kog dem i kødbollevandet, til de er møre.
Tag porrerne op med hulske og si kødbollevandet.

 
KARRYSAUCE:
Svits finhakket løg i fedtstoffet, indtil løgene er klare uden at brune.
Tilsæt karry og revet æble, og lad begge dele svitse lidt med.
Drys melet over og rør, til det er helt opsuget.
Hæld lidt af kødbollevandet i gryden under konstant piskning.
Tilsæt resten af væsken.
Lad saucen småkoge 5 min. og smag den til.
Varm boller og porrer i saucen.

 
SERVERING:
Server boller i karrysauce med løse ris og mango chutney.

 
TIPS:
Kødboller dybfryses i saucen.
De tøs op ved svag varme i en tykbundet gryde med lidt vand i bunden.
Karrysaucen kan evt. tilsættes lidt piskefløde.

 
__________________________________

 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙