
Tid: 15 min. ialt: 1 time 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
350 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1½ dl rasp
1 æg
ca. 2 dl mælk
1 bundt hakket persille
3 spsk friskrevet peberrod
ca. 1½ tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk koncentreret tomatpure
4-5 meget små faste tomater
5 skiver bacon
TILBEHØR:
kartofler
salat.
* Tilberedning
Ælt kødet med rasp, æg, mælk, hakket persille, reven
peberrod, salt, peber og tomatpuré.
Fyld farsen i en smurt sandkageform (1 liter).
Stik tomaterne ned i farsen.
Læg baconskiver over på skrå.
Sæt formen i vandbad i ovnen ved 175°C ca. 1 time.
SERVERING:
Vend forsigtigt farsbrødet ud af formen, og skær det i
skiver med en skarp kniv.
Kartofler og salat serveres til.
KARTOFLER:
Varm små, kogte pillekartofler med en klat smør og lidt
bouillon.
Tilsæt 1 spsk hakket persille, 1 spsk fintklippet purløg og
1-2 tsk finhakket, frisk estragon eller kørvel.
VARIATION AF RETTEN
MARIES FARSBRØD:
½ kg hakket oksekød
1 knsp oregano
½ knust laurbærblad
salt, peber
2 spsk hakket persille
2 spsk revet løg
2 skiver afskorpet franskbrød udblødt i lidt mælk
1 æg
2 spsk koncentreret tomatpuré.
*
Alle ingredienser æltes sammen, og farsen fyldes i en smurt
sandkageform.
Retten bages i vandbad i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.
Serveres med pillekartofler og tomatsauce.
TIPS:
Begge farsbrød er velegnede til dybfrysning.
De bages i aflange alu-foliebakker, indpakkes og dybfryses,
Når de er helt kolde.
De optøes i ovnen ved 175°C på 1-1¼ time.
Opdateret: 14/09/2025