Fyldte pølsebrød
Pizza boller
Cocktailpølser i barbecuesauce
Frankfurtersalat
Nem rygeostsalat
Fyldte pølsebrød
#
4 pølsebrød
25 g smør
1 tsk sennep
4 ufarvede pølser, lidt kortere end brødene
1 spsk hakket løg
1 spsk chilisauce eller hot ketchup
1 spsk purløg
4 skiver smelteost
Cheddar-smelteost er mest velsmagende til denne ret.
*
Flæk pølsebrødene på langs og hul lidt af krummen ud på
begge halvdele.
Rør smørret med sennep og smør det på brødene. Læg en pølse
på de flade brød.
Rør løg, chilisauce og purløg sammen og fordel blandingen i
de buede brød.
Læg brødene sammen og sæt dem på bageplade beklædt med
bagepapir.
Læg en osteskive over og fastgør dem med 2 tandstikkere, som
stikkes helt igennem siderne.
Sæt brødene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 min til osten er
smeltet.
Fjern tandstikkerne.
Server brødene varme med brøndkarse eller alm. karse.
Pizza boller
pr. 4 stk.
#
2 hamburgerboller, smør, 4 tsk reven parmesanost, 8-12
skiver hjemmelavet, ufarvet spegepølse, 8-12 skiver tomat, salt, peber, ca. 1
tsk tørret oregano, 4 skiver dansk mozzarellaost eller smelteost.
Flæk bollerne og smør dem med smør. Drys lidt parmesanost
over. Læg bollerne på bageplade. Læg spegepølse og tomatskiver over. Drys med
krydderier. Dæk
med osteskiver. Sæt bollerne midt i ovnen ved 225° i ca. 6-7
min., til osten er smeltet. Serveres straks med oliven og evt. grøn salat.
Cocktailpølser i barbecuesauce
#
1 ds flåede tomater (½ kg ds)
1 dl hot ketchup
1 stort hakket løg
1-2 fed hvidløg
½ tsk karry
1 spsk engelsk sauce
1-2 tsk barbecuekrydderi
2 tsk paprika
1 spsk vineddike
3-400 g cocktailpølser
lidt olie til stegning.
*
Hak tomaterne i dåsen inden de - med væden - hældes i
gryden.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kog saucen ved svag varme i
ca. 15 min.
Smag evt. til med salt.
Prik pølserne med en kødpind og rist dem gyldne i olie.
Læg dem på fedtsugende papir.
Hæld saucen i en ildfast skål, evt. sat på fyrfad og læg
pølserne oveni.
Sæt et glas tandstikkere ved siden af.
I stedet for pølser kan saucen tilsættes små frikadeller
eller krydrede kødboller.
Alle tre dele er også velegnede til at servere til
cocktailparty og reception.
Frankfurtersalat
#
4-6 ufarvede frankfurterpølser
1 grøn peberfrugt
2-3 tomater
ca. 20 syltede løg
evt. ½ snittet fennikel
4-5 spsk olie/eddike-marinade smagt til med 2-3 tsk konc.
tomatpuré.
*
Skær pølserne i tynde skrå skiver.
Skær peberfrugten i terninger og tomaterne i både. Evt.
fennikel snittes fint.
Bland alle ingredienser i marinaden og lad salaten trække
ca. ½ time.
Serveres med surbrød og grov sennep.
Nem rygeostsalat
6-8 personer.
#
200 g mager kvark
200 g rygeost
salt, hvid peber
2-4 fed knust hvidløg
1 dl hakkede krydderurter, fx purløg, persille, basilikum,
merian, citronmelisse, karse, timian, kørvel og estragon.
Mindst 3-4 forskellige slags.
*
Bland ingredienserne og smag til. Serveres med klidkiks eller
lun flute.
Rygeostsalat serveres som afslutning på natmad, men er også
velegnet til frokost.
Salaten kan også serveres som dip.
Opdateret: 17/10/2025