Tomatrand med hønsesalat

Tomatrand med hønsesalat 

 
Tid: 45 min. I alt 1 time 45 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
Tomatrand:
8 dl tomatjuice
1 lille fintrevet skalotteløg
2 tsk sellerisalt
1 spsk engelsk sauce
13 blade husblas

 
Hønsesalat:
1 pk frossen kyllingebryst
1 lille løg med 3 nelliker stukket i
Krydderbuket af: persille, laurbærblad, 1 kvist timian
vand
200 g mayonnaise
2 dl ymer eller yoghurt
250 g champignon
1-2 tsk lys fransk dijonsennep
1 ds fine haricot verts, 250 g
2 spsk friskhakket estragon eller ca. 2 tsk tørret
salt, peber

 
TILBEHØR: Lun flute.

 
* Tilberedning
Smag tomatjuice til med løg, sellerisalt og engelsk sauce.
Den skal være godt krydret, da husblassen tager noget af smagen.
Udblød husblas 10 min i koldt vand, og smelt den i en kop over
vandbad med ½ dl tomatjuice.
Bland den smeltede husblas med tomatjuicen og hæld blandingen
i en randform, indhold ca. 8 dl.
Sæt randen koldt i 2 timer.
Kog kyllingebryst i vand tilsat de nævnte ingredienser til og med salt.
Kog brystet til det er mørt, ca. 15-20 min.
Tag brystet op og lad det afkøle hurtigt.
Fjern evt. skind og skær kødet i terninger.
Rør mayonnaisen op med ymer og smag den til med
sennep, salt, peber og estragon. Skær champignon i skiver.
Hæld bønner til afdrypning og halver dem.
Bland alle tre dele med mayonnaisen og smag salaten til.

 
SERVERING:
Løsn tomatranden langs kanten, dyp den 3 sek. i varmt vand og
vend den ud på serveringsfadet.
Fyld lidt af salaten i midten og server resten til. Pynt evt.
fadet med frisk estragon og server retten med lun flute.

 
VARIATIONER:
 
Fyld randen med rejesalat.
Læg halve smilende æg udenom, og pynt med en klat grøn sauce og rejer.

 
SAUCE:
Rør 100 g mayonnaise op med 2 dl ymer og smag saucen til
med 2 spsk hakket persille, 1 spsk fintklippet purløg og
1 spsk fintklippet dild samt sennep og citronsaft.

 
TIPS:
Når man skal vende en gelerand ud, løsnes den langs kanten med en lille spids urtekniv,
som køres langs kanten uden at bevæges op og ned.
Randformen dyppes 3 sekunder i varmt vand.
Serveringsfadet lægges over randformen, som vendes.
Der rystes lidt med fad og formen, så geleen kan slippe.
Gør den ikke det, må den igen et øjeblik i varmt vand.
Endelig ikke for længe, så flyder randen. Derefter fjernes formen.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙