Syltede sild i glas

Syltede sild i glas 

 
Tid: 20 min. I alt: 24 timer. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 pakke dybfrosne, udbenede sild
2-3 tsk salt
1-1½ dl sukker efter smag
3-4 dl dildeddike
1-2 spsk frysetørret dild
1 bdt frisk dild
4 hele, let knuste nelliker
Pynt:
skiver af rødløg

 
TILBEHØR:
groft brød, smør.

 
* Tilberedning
Klip rygfinnerne af. Gå hver sild omhyggeligt efter for ben.
Drys salt over og lad dem trække 10 min.
Skyl sildene og tør dem omhyggeligt, udvendig og indvendig.
Skær dem i passende portionsstykker. Bland salt og sukker.
Læg sildestykkerne lagvis i en glaskrukke med salt/sukker-blandingen, groftklippet frisk dild og frysetørret dild. Knus nellikerne let og læg dem imellem.
Hæld rå dildeddike over, så sildene lige netop er dækket.
Læg let pres over sildene, så de forbliver under eddiken.
Læg låg eller folie over krukken og stil den i køleskabet 1 døgn.

 
SERVERING:
Læg en lille dusk frisk dild på toppen af sildene og masser af skiver rødløg over.
Giv groft brød og smør til.

 
TIPS:
Har du ikke et egnet glas, kan du bruge et henkogningsglas eller et passende stort sylteglas.
Smag på lagen efter nogle timer, om den trænger til mere sukker.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙