
God som frokostret eller til natmad.
Tid: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 salathoved
100-150 g skinke
200 g emmentaler- eller gruyereost
MARINADE:
6 spsk olie
1½ spsk vineddike
1 fed knust hvidløg
1 tsk sennep
salt, friskkværnet peber.
* Tilberedning
Skyl salaten. Slyng den fri for vand.
Riv den i mindre stykker. Læg den i en salatskål.
Skær skinken i tynde strimler.
Skær osten i skiver og derefter i strimler.
Fordel begge dele over salaten.
MARINADE:
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
Hæld den over salaten og bland det hele godt.
SERVERING:
Server salaten straks med surbrød eller surbrødsflute.
VARIATIONER:
1. Tilsæt salaten yderligere ringe af peberfrugt, tomatbåde
og evt. flere slags ost.
2. Udskift skinke med tunge eller sønderjysk spegepølse.
3. Marinaden kan krydres med friske krydderurter som
finklippet purløg, basilikum, merian eller karse.
TIPS:
Skær ikke ost
og skinke ud før lige inden serveringen,
da begge dele hurtigt
bliver tør og trist.
Opdateret: 14/09/2025