Salade Niçoise

Salade Niçoise

 
Tid: 30 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 salathoved, helst wondersalat eller iceberg
1 ds tunfisk naturel eller i olie
6-8 ansjosfileter
1 grøn peberfrugt
3 tomater
2 hårdkogte æg
12 sorte oliven
1 bdt. brøndkarse

 
MARINADE:
Ca. 8 spsk olie
ca. 2 spsk vineddike
salt, friskkværnet peber
1 fed knust hvidløg
1 finhakket skalotteløg
evt. 2-3 kviste finhakket basilikum.

 
* Tilberedning
Skyl og tør salaten. Snit den ikke for fint. Læg den i en stor salatskål.
Hæld væde/olie fra tunfisken, del den i mindre stykker og fordel den over salaten.
Fordel derefter ituskårne ansjosfileter, strimler af peberfrugt, tomatbåde,
hårdkogte æg, skåret i kvarte, og udstenede sorte oliven.
Sæt små buketter brøndkarse langs kanten.

 
MARINADE:
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
Hæld den over salaten i serveringsøjeblikket.

 
SERVERING:
Bland først salaten ved bordet.
Server den som forret, selvstændig frokostret eller
som natmad med frisk landbrød eller sprød flute.

 
VARIATIONER:

 
1. Man kan yderligere tilsætte salade niçoise papirtynde løgringe,
radiseskiver, tynde skiver bladselleri og evt. kogte bønner.

 
2. Salade niçoise kan laves til en let sommermiddag ved
at tilsætte lidt kogte, kolde nye kartofler skåret i terninger.
Beregn da lidt mere marinade.

 
3. Basilikum kan udelades eller udskiftes med andre friske krydderurter
såsom estragon, en anelse rosmarin eller merian.

 
TIPS:
Man kan godt have alt snittet, tildækket og stillet køligt.
Men man skal ikke anrette salade niçoise før lige ved serveringen.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙