Rosenkål special

Rosenkål special

 
Tid: 20 min. I alt: 35 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
½-¾ kg rosenkål
salt
vand
50 g smør
reven skal af ½ citron
2 hårdkogte æg
2 spsk hakket persille
salt, hvid peber
evt. lidt citronsaft

 
* Tilberedning
Skær rodskiven af kålen. Fjern de yderste grove blade.
Skyl kålen godt. Kog den i velsaltet vand i 12-15 min, til kålen er mør.
Tilbered de andre ting, mens kålen koger. Sæt serveringsskål til varme.
Riv citronskallen. Pres citronen. Hak æg og persille.
Smelt smørret og brun det ganske let. Hæld kålen til afdrypning.
Hæld den op i serveringsskålen, og bland den med friskkværnet peber og evt. lidt salt.
Hæld brunet smør over.
Drys reven citronskal, æg og persille over. Dryp evt. lidt citronsaft over.

 
SERVERING:
Server rosenkålen som selvstændig frokostret eller som tilbehør til stegt fisk og farsretter.

 
VARIATION:
Smørdamp rosenkålen med ganske lidt vand og en klat smør.
Bland hakket kryddergrønt med kålen, så snart den er mør.
Fx hakket persille, sar, basilikum eller kørvel. En eller flere slags efter behag.
Serveres straks som tilbehør.

 
TIPS:
Det er vigtigt, at kogt rosenkål hældes til afdrypning og serveres, lige når den er mør.
Rosenkål, der står i kogevandet, mister smag, farve og sprødhed.
Rosenkål er velegnet til dybfrysning. Den blancheres 4 min. Holdbar­hed 10 mdr.
Optøs direkte i vand, suppe, gryderet eller stuvning. Kogetid 7-8 min.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙