
Tid: 20 min. I alt: 35 min. 4 portioner
# Ingredienser
½-¾ kg rosenkål
salt
vand
50 g smør
reven skal af ½ citron
2 hårdkogte æg
2 spsk hakket persille
salt, hvid peber
evt. lidt citronsaft
* Tilberedning
Skær rodskiven af kålen. Fjern de yderste grove blade.
Skyl kålen godt. Kog den i velsaltet vand i 12-15 min, til
kålen er mør.
Tilbered de andre ting, mens kålen koger. Sæt serveringsskål
til varme.
Riv citronskallen. Pres citronen. Hak æg og persille.
Smelt smørret og brun det ganske let. Hæld kålen til
afdrypning.
Hæld den op i serveringsskålen, og bland den med
friskkværnet peber og evt. lidt salt.
Hæld brunet smør over.
Drys reven citronskal, æg og persille over. Dryp evt. lidt
citronsaft over.
SERVERING:
Server rosenkålen som selvstændig frokostret eller som
tilbehør til stegt fisk og farsretter.
VARIATION:
Smørdamp rosenkålen med ganske lidt vand og en klat smør.
Bland hakket kryddergrønt med kålen, så snart den er mør.
Fx hakket persille, sar, basilikum eller kørvel. En eller
flere slags efter behag.
Serveres straks som tilbehør.
TIPS:
Det er vigtigt, at kogt rosenkål hældes til afdrypning og
serveres, lige når den er mør.
Rosenkål, der står i kogevandet, mister smag, farve og
sprødhed.
Rosenkål er velegnet til dybfrysning. Den blancheres 4 min.
Holdbarhed 10 mdr.
Optøs direkte i vand, suppe, gryderet eller stuvning.
Kogetid 7-8 min.
Opdateret: 14/09/2025