Ratatouille - blandet grønsagsgryde fra Provence

Ratatouille - blandet grønsagsgryde fra Provence

 
Tid: 20 min. I alt: 50 min. 8 portioner

 
# Ingredienser
1 dl olie
2 store løg
2 peberfrugter
1-2 auberginer
2-3 courgettes (squash)
6 store, fuldmodne tomater
2 spsk hakket persille
1 par kviste frisk basilikum eller merian
eller ¼-½ tsk tørret
1-2 fed knust hvidløg
1 spsk citronsaft
salt, peber

 
* Tilberedning
Hak løgene fint. Skær peberfrugt og aubergine i ikke for små terninger.
Skær courgettes i skiver.
Flå tomaterne, halver dem og skrab flest mulige kerner ud.
Skær tomatkødet i mindre stykker.
Damp løgene klare i varm olie, uden at de bruner.
Tilsæt peberfrugt, aubergine og courgettes, og lad alt dampe 5 min uden at brune.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det hele godt.
Dæk gryden med låg og damp grønsagerne møre ved svag varme på 20-30 min.
Der må ikke tilsættes vand.

 
SERVERING:
Ratatouille serveres varm som tilbehør til kød- og fiskeretter eller som selvstændig frokostret.
Retten kan serveres kold som hors d'oeuvre (forret).

 
VARIATION:
Retten kan også krydres med timian og laurbærblad.

 
TIPS:
Retten stammer som nævnt fra Provence, og der vil man altid anvende olivenolie, 
men anden olie kan også anvendes.
Der kan anvendes dåsetomater I stedet for friske tomater.
Ratatouille kan holde sig flere dage i køleskabet.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙