Tid: 30 min. I alt: 2 timer. 4-6 portioner
# Ingredienser
1½ kg mager nakkekam med svær
salt, friskkværnet peber
125 g smør
2 spsk hakket persille
1 spsk fintklippet purløg
2 spsk finhakkede skalotteløg
evt. 1 spsk finhakket kørvel eller 1 tsk tørret
2 spsk fintklippet karse
1 spsk finhakket estragon eller 1 tsk tørret
evt. 1 spsk finhakket løvstikke eller
1 tsk tørret
1 spsk citronsaft
TILBEHØR:
Pommes frites
Kryddersmør
smørdampede ærter eller bønner.
* Tilberedning
Tænd ovnen og indstil den på 210°C.
Gnid nakkekammen med salt og friskkværnet peber.
Læg den på et stykke stegefilm eller alufolie, der er
stort nok til at pakke om hele stegen.
Rør blødgjort smør med alle krydderurterne og citronsaft.
Smør ca. halvdelen over og på siderne af kødet.
Pak film/folie om.
Luk film med klemmer og tryk folie godt til.
Læg stegen i et ildfast fad.
Sæt fadet midt i ovnen ved 210°C i ca. 30 min.
Dæmp varmen til 150°C, og videresteg
kødet ¼-1¼ time afhængig af tykkelsen.
Sluk for ovnen.
Lad stegen hvile i den slukkede ovn 10 min.
Tag stegen ud, åbn forsigtig for film/folie og
hæld stegeskyen op i et smørnæb.
SERVERING:
Anret kødet på et bræt.
Skær det for ved bordet i ikke for tykke skiver.
Læg kødet på varme tallerkener og dryp lidt stegesky over.
Det kolde kryddersmør anrettes i en skål og serveres til,
sammen med pommes frites og smørdampede ærter eller bønner.
VARIATION AF KRYDDERSMØR:
Man kan udskifte nogle af de nævnte krydderier og
krydre med andre, såsom basilikum, merian, timian eller
en anelse rosmarin.
Der kan anvendes friske såvel som tørrede krydderurter.
Blot man husker at afstemme mængden af tørrede i
forhold til de friske.
VARIATION AF TILBEHØR
Stegen kan serveres med bagte kartofler som fyldes med
det kolde kryddersmør.
Hertil grøn salat eller tomatsalat.
TIPS:
Stegen kan serveres som frokostret blot med sprød flute,
kold kryddersmør og salat. Stegen smager dejlig
som koldt pålæg evt, i sandwich til natmad.
__________________________________
Opdateret: 14/09/2025