Tid: 20 min. I alt: 12 timer. 4-6 portioner
# Ingredienser
3-4 spegesildefileter
3 dl eddike
4-6 spsk sukker eller efter smag
2 skalotteløg
1 spsk vand
8 hele allehånde
1 laurbærblad
10 hele peberkorn Pynt:
Rå løgskiver, evt. rødløg
TILBEHØR: Groft rugbrød, smør.
* Tilberedning
Køb udvandede spegesildefileter hos fiskehandleren. Skyl og
tør dem med papir fra køkkenrullen. Smag på sildene. Er de meget salte, læg dem
da i koldt vand 2-4 timer. Kog marinaden sammen af eddike, sukker, ituskåret
skalotteløg, vand, let knust allehånde og peber samt laurbærblad. Hæld
marinaden op i en skål, når sukkeret er smeltet. Lad marinaden blive
gennemkold. Skær sildefileterne i passende snitter på skrå og læg dem i
marinaden. Dæk skålen med folie og sæt sildene i køleskabet til næste dag, så
de kan trække i marinaden.
SERVERING: Anret sildene i en serveringsskål og pynt med
tynde skiver af løg.
Opdateret: 11/10/2025