Marineret spegesild

Marineret spegesild 

 
Tid: 20 min. I alt: 12 timer. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
3-4 spegesildefileter
3 dl eddike
4-6 spsk sukker eller efter smag
2 skalotteløg
1 spsk vand
8 hele allehånde
1 laurbærblad
10 hele peberkorn Pynt:
Rå løgskiver, evt. rødløg

 
TILBEHØR: Groft rugbrød, smør.

 
* Tilberedning
Køb udvandede spegesildefileter hos fiske­handleren. Skyl og tør dem med papir fra køkkenrullen. Smag på sildene. Er de meget salte, læg dem da i koldt vand 2-4 timer. Kog marinaden sammen af eddike, sukker, ituskåret skalotteløg, vand, let knust allehånde og peber samt laurbær­blad. Hæld marinaden op i en skål, når sukkeret er smeltet. Lad marinaden blive gennemkold. Skær sildefileterne i passen­de snitter på skrå og læg dem i marinaden. Dæk skålen med folie og sæt sildene i køleskabet til næste dag, så de kan trække i marinaden.

 
SERVERING: Anret sildene i en serveringsskål og pynt med tynde skiver af løg.

 


 

Opdateret: 11/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙