Kogte ferske sild

Kogte ferske sild 

 
Tid: 30 min. I alt: 2 timer. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 udbenede ferske sild
Kogelage:
6 dl vand
1 dl eddike
1 lille porre
1 lille gulerod
2 skalotteløg
6 hele peberkorn
2 tsk salt
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 dusk persille
evt. 1 dusk citronmelisse
evt. 1 dusk fennikeltop

 
TILBEHØR:
fuldkornsbrød, smør.

 

 
* Tilberedning
Bland vand og eddike i en gryde og tilsæt skiver af porre, gulerod og løg samt
krydderier og krydderurter. Kog lagen ca. 10 min, og lad den blive helt kold.
Skrab de udbenede sild. Klip rygfinnerne af og se dem efter for ben.
Drys dem med salt og lad dem trække 10 min. Skyl sildene og tør dem.
Læg dem i den kolde kogelage og varm gryden langsomt op til kogepunktet.
Skum lagen. Lad sildene simre 2-3 min. Tag gryden af varmen og læg låg på.
Når silden har trukket ca. 10 min, er den færdig. Se efter om den er mør.

 
SERVERING:
Server sildene i den varme lage med fuldkornsrugbrød og smør.

 
VARIATIONER:
Erstat citronmelisse og fennikel med dild.

 
Server varme dildkogte nye kartofler til eller pillekartofler drysset med dild. Koldt smør.

 
Kogte spegesild:
Rens store spegesild ud. Vand dem ud et døgn. Skift vandet af og til.
Sæt dem over i kogende vand og lad dem simre 15-20 min afhængig af størrelse.
Serveres med groft brød, koldt smør, eddike og en dram til at slukke tørsten med.

 
TIPS:
Simre vil sige, at retten ikke må bulderkoge.
Vandet må blot pible ganske let langs kanten.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙