Tid: 15 min. I alt 25 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 æg
4-6 spsk lyserød eller sort kaviar
125 g mayonnaise
2-3 spsk ymer
1-2 fed hvidløg efter smag og størrelse
citronsaft
salt, hvid peber
Pynt:
tomatbåde
brøndkarse eller dild
TILBEHØR:
Ristet, groft rugbrød eller lun flute.
* Tilberedning
Kog æggene 8-9 min. Lad dem afkøle under koldt rindende
vand.
Pil æggene og halver dem på langs. Pil forsigtig blommerne
ud.
Fyld det tomme hul med kaviar.
Læg æggene på små tallerkener med den buede side opad.
Rør mayonnaisen lind med ymer og smag den til med knust
hvidløg, salt, peber og citronsaft.
Mayonnaisen skal smage af rigeligt hvidløg.
Mayonnaisen fordeles over æggene.
Æggeblommer moses gennem en sigte over anretningerne.
Man bruger ikke alle blommerne.
Anretningerne pyntes med brøndkarse eller dild og små
tomatbåde.
SERVERING:
Anretningerne sættes koldt indtil serveringen.
Kan evt. dækkes med plastfilm, hvis æggeblommen ikke er
moset over.
Serveres med ristet, groft rugbrød eller lun flute.
VARIATIONER:
MAJORENS KAVIARÆG:
4 hårdkogte æg
1 bæger creme fraiche
1 glas lyserød eller ufarvet kaviar
1-2 tsk lys fransk dijonsennep
1 spsk finhakket skalotteløg
4 salatblade, fintklippet purløg.
* Tilberedning
Æggene halveres og lægges med den buede side opad på en
lille tallerken med et salatblad.
Creme fraiche røres op med kaviar, sennep og løg og smages
til. Fordeles over æggene.
Fintklippet purløg drysses over, og anretningen serveres med
lun surbrødsflute.
KAVIARSNITTE: Pr. person.
½ skive groft, sønderjysk rugbrød smøres med smør, der er
rørt op med fintrevet skalotteløg, fintklippet dild og finhakket estragon og
persille.
På brødet lægges en krans af sort kaviar. I midten en rå
æggeblomme.
Serveres på små tallerkener med en citronbåd og tomatbåd ved
siden.
INFO:
Kaviar er saltet rogn fra visse fiskearter.
Forskellige arter stør leverer æg i en bearbejdet udgave: kaviar.
Æggene skal have en af følgende farver: Sorte, Sølvgrå, Lysegrå, Gulbrune
Ægte kaviar opdrættes
fx i Frankrig, Italien og Sydamerika.
Lakserogn, er ikke kaviar
Opdateret: 16/09/2025