Karrysild

Karrysild 

 
Tid: 20 min. I alt: 12 time. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
4 udvandede spegesildefileter
1 dl rød Ålborg snaps
2-3 tsk karry
1 dl dildeddike
3-4 spsk sukker eller efter smag
1 spsk kogende vand
½-1 tsk paprika
Pynt: frisk dild

 
TILBEHØR: Karry-creme fraiche med hakket æg.

 
* Tilberedning
Skyl sildefileterne og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Skær dem i passende stykker og læg dem i en skål. Hæld snapsen over.
Pisk karry, dildeddike og sukker opløst i kogende vand sammen med paprika.
Smag på lagen. Den skal både være krydret og lidt sød. Hæld den over sildene.
Dæk skålen med folie og stil den koldt til næste dag.

 
SERVERING:
Anret sildene i en skål og klip masser af frisk dild over.
Server dem med groft brød og karry-creme fraiche.

 
Karrysild

 
Karry-creme fraiche
1½ dl creme fraiche
2-3 spsk karrylage fra dilden
1 hårdkogt æg.

 
*
Creme fraiche røres op med et par spsk af karrylagen.
Den smages evt. til med en anelse salt. Det afhænger af lagen.
Anrettes i en skål og overdrysses med hakket hårdkogt æg.

 


 

Opdateret: 11/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙