Tid: 20 min. I alt: 12 time. 4-6 portioner
# Ingredienser
4 udvandede spegesildefileter
1 dl rød Ålborg snaps
2-3 tsk karry
1 dl dildeddike
3-4 spsk sukker eller efter smag
1 spsk kogende vand
½-1 tsk paprika
Pynt: frisk dild
TILBEHØR: Karry-creme fraiche med hakket æg.
* Tilberedning
Skyl sildefileterne og tør dem med papir fra køkkenrullen.
Skær dem i passende stykker og læg dem i en skål. Hæld
snapsen over.
Pisk karry, dildeddike og sukker opløst i kogende vand
sammen med paprika.
Smag på lagen. Den skal både være krydret og lidt sød. Hæld
den over sildene.
Dæk skålen med folie og stil den koldt til næste dag.
SERVERING:
Anret sildene i en skål og klip masser af frisk dild over.
Server dem med groft brød og karry-creme fraiche.
Karry-creme
fraiche
1½ dl creme
fraiche
2-3 spsk karrylage fra dilden
1 hårdkogt æg.
*
Creme fraiche røres op med et par spsk af karrylagen.
Den smages evt. til med en anelse salt. Det afhænger af
lagen.
Anrettes i en skål og overdrysses med hakket hårdkogt æg.
Opdateret: 11/10/2025