Tid: 30 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
8 ferske sild
2-3 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR:
bagt kartoffel med smør og paprika, citronbåde, kryddersmør.
* Tilberedning
Bed fiskehandleren rense sildene, men de skal ikke udbenes.
Skrab dem for slim og skæl, klip finnerne af.
Drys salt over og lad dem trække 10 min.
Skyl sildene meget omhyggeligt og tør dem med papir fra
køkkenrullen.
Drys lidt salt og peber i hver. Læg et stykke folie på
ovnens grillrist.
Læg sildene herpå. Rør olie, citronsaft og peber sammen og
pensl sildene.
Hvis man har små grillspid, stikker man dem op langs
rygbenet.
Så er sildene nemmere at vende.
Grillsteg sildene under en forvarmet grill temmelig højt
oppe i ovnen.
De skal steges 4-5 min på hver side. Pensl af og til med
marinaden.
SERVERING:
Anret de grillstegte sild på et varmt fad omgivet af bagte
kartofler med smør og paprikadrys.
Pynt med citronbåde og giv kryddersmør· til.
BAGTE KARTOFLER:
Skrub ikke for store, melede kartofler grundigt og tør dem
med papir fra køkkenrullen.
Skær et kryds i hver kartoffel.
Læg dem i et ovnfast fad og bag dem 45-60 min ved 200-250°C
afhængig af størrelse.
Klem kartoflerne, så de åbner sig og læg en klat smør i
hver. Drys paprika over.
Bag kartoflerne før sildene grillsteges og hold dem varme.
KRYDDERSMØR:
Blødgjort smør røres godt med lidt knust hvidløg, citronsaft
og nogle dråber engelsk sauce.
Tilsættes hakket kryddergrønt, såsom persille, dild, estragon,
purløg, kørvel, basilikum eller
fennikel. En eller flere slags, afhængig af smag, og hvad
man har ved hånden.
TIPS:
Sild kan om sommeren grillsteges på en havegrill, men
der må man også lægge folie over grillristen.
Opdateret: 14/10/2025