Tid: 40 min. I alt: 3 døgn. 4-6 portioner
# Ingredienser
2 store islandske spegesild
vand
3 dl eddike
1-1½ dl sukker
10 hele peberkorn
3 laurbærblade
8 hele allehånde
1 lille stykke hel ingefær
1 lille gulerod
6-8 skiver porre
1 stort rødløg
2 skiver peberrod
TILBEHØR: Groft brød, smør.
* Tilberedning
Køb de store islandske spegesild.
Skyl dem og læg dem i koldt vand 1 døgn. Skift vandet af og
til.
Tag silden op af vandet. Skrab dem for slim og skæl, og klip
finnerne af.
Skær silden op, rens dem ud og skyl dem. Aftør dem indvendig
og udvendig.
Hverken skind eller ben må fjernes. Skær sildene i 2 cm
brede stykker.
Bland eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv lagen
et opkog.
Peber og allehånde skal være let knuste.
Skær grønsagerne i skiver og læg dem i den varme lage. Lad
denne afkøle.
Tag grønsagerne op og læg dem lagvis med sildene i et højt
glas.
Hæld kold lage med krydderierne over. Dæk med låg eller
folie.
Stil sildene i køleskabet mindst 2 døgn. Server sildene i
glasset.
Opdateret: 14/10/2025