Glarmester sild

Glarmester sild 

 
Tid: 40 min. I alt: 3 døgn. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
2 store islandske spegesild
vand
3 dl eddike
1-1½ dl sukker
10 hele peberkorn
3 laurbærblade
8 hele allehånde
1 lille stykke hel ingefær
1 lille gulerod
6-8 skiver porre
1 stort rødløg
2 skiver peberrod

 
TILBEHØR: Groft brød, smør.

 
* Tilberedning
Køb de store islandske spegesild.
Skyl dem og læg dem i koldt vand 1 døgn. Skift vandet af og til.
Tag silden op af vandet. Skrab dem for slim og skæl, og klip finnerne af.
Skær silden op, rens dem ud og skyl dem. Aftør dem indvendig og udvendig.
Hverken skind eller ben må fjernes. Skær sildene i 2 cm brede stykker.
Bland eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv lagen et opkog.
Peber og allehånde skal være let knuste.
Skær grønsagerne i skiver og læg dem i den varme lage. Lad denne afkøle.
Tag grønsagerne op og læg dem lagvis med sildene i et højt glas.
Hæld kold lage med krydderierne over. Dæk med låg eller folie.
Stil sildene i køleskabet mindst 2 døgn. Server sildene i glasset.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙