Tid: 30 min. I alt 30 min. 6 portioner
# Ingredienser
TOMATER MED TUNFISKESALAT:
6 store tomater
ca. 200 g salatagurk
1 ds
tunfisk naturel (ca. 165 g netto)
2 spsk
kapers
150-200 g
mayonnaise
ca. 1 tsk
tør gul sennep
ca. 1 tsk lys dijonsennep
2-3 spsk finhakket dild
evt. citronsaft
salt, hvid peber
TILBEHØR: Dild, flute.
* Tilberedning
Skær et låg af tomaterne, hvor stilken har siddet.
Udhul tomaterne og sæt dem med bunden opad til
afdrypning i en sigte.
Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurkekødet i små terninger.
Hæld væden fra tunfisken og del kødet i mindre stykker.
Smag mayonnaisen til med krydderier og bland agurk,
tunfisk, kapers og dild i.
Smag salaten til. Fordel den i tomaterne.
SERVERING:
Anrettes på et fad og læg en kvist dild på hver tomat.
Server flute til.
VARIATIONER:
TOMAT MED KYLLINGELEVER:
6 store tomater
3 finhakkede skalotteløg
25 g smør
300 g dybfrossen kyllingelever
1 dl sherry
1 spsk maizena
1½-2 dl piskefløde
250 g finhakkede champignon
salt og peber.
* Tilberedning
Tomaterne udhules og sættes til afdrypning.
De finhakkede løg svitses let i smør, til de er klare.
Leveren skæres i mindre stykker og brunes med løgene.
Sherry udrøres med maizena og
hældes over leveren under omrøring med piskefløde.
De hakkede champignon tilsættes, og
det hele indkoger ca. 10 min.
Smages til med salt og peber.
Blandingen fyldes i tomaterne, som sættes i et ildfast fad.
Fadet sættes i ovnen ved 225°C i ca. 10 min.
Serveres varme med ristet brød.
TOMATER MED SKINKE OG OST:
6 store tomater
2 finhakkede skalotteløg
2 spsk olie
3 skiver skinke
250 g grofthakkede champignon
hakket indmad fra tomaterne uden kerner
½ tsk provencekrydderi
salt, peber
6 ikke for store, tykke skiver emmentalerost.
* Tilberedning
Tomaterne udhules og sættes til afdrypning.
Løgene svitses til de er klare.
Finhakket skinke tilsættes sammen med champignon og
indmad fra tomaterne.
Der krydres, og massen indkoger til den er jævn.
Den fordeles i tomaterne som sættes i et ovnfast, smurt fad.
En skive ost lægges over hver.
Fadet sættes i ovnen ved 225°C, til osten er smeltet.
TIPS:
Provencekrydderi
er et blandingskrydderi.
Alternativt
krydres let med timian, rosmarin og merian.
De to
sidstnævnte retter kan dybfryses. Skal ikke først i ovnen.
Fyldte tomater
skal i aluforme før indfrysning.
Optøs i ovnen
på ca. 20-30 min ved 175°C.
Opdateret: 16/09/2025