
Tid: 30 min. I alt: 50 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 courgetter eller små squash
2 spsk olie
4-5 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
250 g champignon
2 tomater
2 spsk hakket persille
salt, peber
ca. 2 spsk rasp
40-50 g smør
* Tilberedning
Vask courgetterne. Skær en skive af på langs.
Hul lidt af courgetterne ud med en teske. Skær den afskårne
skive i små terninger.
Hak løgene og hvidløget fint.
Svits begge dele i olie til løgene er let gyldne og klare.
Tilsæt finhakkede champignon og terninger af courgetterne og
svits begge dele lidt med.
Skær tomaterne i terninger, og tilsæt dem sammen med hakket
persille.
Smag fyldet til med salt og peber.
Fordel fyldet i courgetterne, tryk det godt ned med en
teske.
Drys rasp på. Fordel smørklatter over. Læg courgetterne i et
velsmurt ildfast fad.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i 20-30 min.
SERVERING:
Farserede courgetter serveres som forret eller frokostret.
Kan også serveres som tilbehør til steg, skinke,
hamburgerryg og kylling.
DAMPEDE COURGETTER:
Svits 1 dl løg og 1 fed hvidløg i 25 g smør til løgene er
klare uden at brune.
Skær courgetter i skiver og bland dem i gryden sammen med
1 dl bouillon, 1 spsk hakket persille, ¼ tsk basilikum og
lidt salt.
Damp courgetterne under låg til de er møre, ca. 10 min.
Serveres som tilbehør.
Dampede courgetter kan også·blandes med flåede ituskårne
tomater eller 1 ds henkogte tomater.
TIPS:
Courgetter forhandles nogle steder som zucchini eller
squash.
Squash er som regel større end courgetter, men begge dele
hører til græskarfamilien.
Courgetter egner sig ikke til dybfrysning, med mindre de
indgår kogte, ituskårne i færdige gryderetter.
Opdateret: 14/09/2025