Clubsandwich

Clubsandwich 

 
Clubsandwich
Bøfsandwich
Tunfiskesandwich
Æggesandwich
Tungesandwich

 


Clubsandwich 
# Ingredienser pr stk
2 tynde skiver formfranskbrød
2-3 spsk mayonnaise
1 spsk ymer
50 g kogt eller stegt kyllinge-, hønse- eller kalkunkød uden skind
1 spsk hakket kryddergrønt, fx en blanding af purløg, persille, kørvel, brøndkarse
5-6 skiver tomat
3-4 tynde skiver vakuumpakket bacon
1 salatblad, helst iceberg
salt, peber

 
* Tilberedning
Rør mayonnaisen op med ymer og evt. 1 knsp sennep.
Rist brødskiverne, lad dem afkøle helt og smør dem med ca. 1/3 af mayonnaisen.
Drys lidt grønt over. Læg kogt fjerkrækød uden skind og ben på den ene brødskive.
Smør resten af mayonnaisen over. Drys med hakket grønt.
Læg tomatskiverne over. Drys med salt, peber og evt. resten af det grønne.
Læg sprødstegte baconskiver over, 1 salatblad og den anden brødskive.
Tryk sandwichen lidt sammen.

 
SERVERING:
Server sandwichen omgående. Byd evt. brøndkarse til.

 
VARIATIONER

 
Clubsandwich kan tilberedes med skinke i stedet for fjerkrækød eller 
blot med tomat, bacon og salatblad.

 
Bøfsandwich
4 pers.
#
8 tynde skiver ristet brød smøres med hvidløgsost eller kvark med urter.
Herover lægges tomatskiver.
300 g hakket oksekød æltes med 1 æggeblomme, 2 tsk revet løg, salt og peber og
formes til fire firkantede bøffer.
De steges 1-2 min på hver side.
Lægges over tomater, herover 2-3 løgringe og evt. 3 skiver rå agurk.
Den anden brødskive over. Serveres med brøndkarse og kapers.

 
Tunfiskesandwich
4 pers.
#
1 ds tunfisk naturel
1 smilende æg
evt. 1-2 stilke bladselleri
½ lille peberfrugt
salt, peber
1 tsk lys dijonsennep
citronsaft efter smag
4 spsk mayonnaise
salatblade
8 skiver formfranskbrød
smør.

 
*
Hæld væden fra tunfisken. Findel den med en gaffel.
Hak det smilende æg i en kop med en lille kniv og bland det med tunfisken.
Snit bladselleri og peberfrugt meget fint.
Tilsæt grønsagerne, krydderier og mayonnaise og bland fyldet godt.
Smør brødskiverne. Belæg dem med salatblade og smør fyldet over.
Læg sandwicherne sammen.
I stedet for bladselleri kan bruges finhakket syltet eller rå agurk.
Mayonnaisen kan udskiftes med kvark.

 
Æggesandwich
4 pers.
#
3 hårdkogte æg hakkes i en lille skål med en kniv.
1 tsk lys dijonsennep, salt, hvid peber, ½ bakke fintklippet karse og
3-4 spsk mayonnaise tilsættes og fyldet smages godt til.
Fyldet smøres på 8 tynde brødskiver, gerne fuldkornshvedebrød.
De fire brød belægges med skiver af rå agurk eller radiser og brødene klappes sammen.
I stedet for sennep kan æggefyldet smages til med karry.
Andet kryddergrønt kan bruges, fx purløg, estragon eller basilikum.
En rest finthakket skinke, hamburgerryg eller tunge kan blandes med æggene.

 
Tungesandwich
4 pers.
#
1 flødeost, ca. 100 g, røres op med et par teskefulde mælk og reven peberrod.
Smøres på 8 tynde skiver grovbrød.
Den ene brødskive belægges med 2-3 tynde skiver tunge og 2-3 skiver rå agurk.
Det andet brød over.
I stedet for tunge kan bruges skinke, saltkød eller røget lammelår.

 
TIPS:
Sandwicherne kan laves i forvejen undtagen de to førstnævnte.
De sættes i køleskabet dækket med tætsluttende plastfilm.
Skal der laves mere end 2 clubsandwich, anrettes alt på et fad,
så hver kan lave sin egen sandwich ved bordet.
Så bliver brødet ikke blødt og baconen holder sig sprød.
Clubsandwlch er også velegnet til frokost, den er et helt måltid i sig selv, og
en bid ost og lidt frugt bagefter er tilstrækkeligt.

 
Et smilende æg har en fast hvide og en flydende blomme.
Metode til at koge smilende æg:
Læg et par centimeter vand i en gryde og bring det i kog med låg på.
Læg forsigtigt æggene i det kogende vand.
Kog æggene under låg i 6-7 minutter.
Hæld straks det varme vand fra og læg æggene i koldt vand for at stoppe kogeprocessen og gøre dem lettere at pille. 
Den præcise tid kan dog variere afhængigt af æggets størrelse, hvor store æg skal koge lidt længere end små æg.

 


 

Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙