Tid: 30 min. I alt 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
24 mellemstore champignon
smør
salt, peber
4 skiver ristet formfranskbrød
1 dl piskefløde
1-2 stænk tabasco
ca. 2 tsk tomatpuré
ca. 1 tsk engelsk sauce
ca. 1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 knsp muskat
* Tilberedning
Gør champignonerne i stand og skær stilken af.
Rist hovederne i smør, til de er gyldne og møre ca. 5 min.
Drys lidt salt og peber over.
Rist franskbrød på en brødrister og skær skorperne af.
Læg brødet på en oliesmurt bageplade.
Læg 6 champignoner på hvert stykke brød.
Pisk fløden til skum og smag den til med de nævnte
ingredienser.
Fordel blandingen over champignonerne.
Sæt brødene på øverste ribbe ved 225°C til brødene er
gyldne, 5-10 min.
SERVERING:
Server brødene omgående og rygende varme.
VARIATIONER:
CHAMPIGNON I HVIDVIN:
4 personer:
½ kg champignon
3 spsk olie
2 store løg skåret i tynde skiver
ca. 2 dl hvidvin
salt og peber
Visk:
1 laurbærblad
1 kvist timian
en dusk persille, hakket persille
* Tilberedning
Champignon gøres i stand og skæres i skiver.
De brunes hastigt i varm olie, 1-2 min.
De tages af panden.
De finsnittede løg svitses uden at brune, til de er klare.
Hvidvin, salt, hvid peber og visk tilsættes, og
løgene koger ved svag varme,
til hvidvinen er kogt ind til det halve.
Champignon tilsættes og koger med ca. 5 min.
Visken fjernes, og champignon anrettes på et serveringsfad
og drysses med hakket persille. Serveres med sprød flute.
CHAMPIGNONTOAST:
4 skiver franskbrød ristes, afkøler og smøres med smør.
250-300 g champignon skæres i skiver og ristes i lidt smør.
Krydres med citronsaft, hakket persille og fintklippet
purløg.
Champignon fordeles på brødene, som sættes på en bageplade.
En skive fuldfed ost lægges over champignonerne.
Brødene gratineres på øverste ribbe i ovnen ved 225°C
til osten er smeltet.
Serveres rygende varme, evt. med tomatsalat.
Opdateret: 16/09/2025