Cannelloni med spinat og Pastagryde

Cannelloni med spinat og Pastagryde 

 
Cannelloni med spinat
(Forrest i billedet). 6-8 pers. som frokostret, ca. 4-5 pers. til middag.
#
14-16 cannelloni (rørformet pasta)
250 g champignon, helst de brune
½ kg frossen helbladet spinat (svarer til 1 kg frisk letdampet)
20 g smør
1 dl creme fraiche
2 æg
1 tsk Maizena.

 
Til gratinering:
3-4 modne tomater
150-200 g mozzarellaost eller evt. danbo ost.

 
*
Hak champignon groft.
Damp dem på en tør teflonbelagt pande til alt vandet er væk. Tilsæt smørret.
Knug den optøede spinat fri for væde.
Hak den groft med en kniv og bland den med champignon på panden.
Pisk creme fraiche, æg og Maizena sammen. Tag panden af varmen.
Hæld æggemassen i spinaten under omrøring og bland det hele godt.

 
Ostesauce
#
½ l mælk
2 spsk mel
25 g smør
salt, hvid peber
½-¾ dl reven parmesanost.
*
Kog 4 dl mælk. Ryst resten af mælken med melet til en jævning og 
kom denne i den kogende mælk under konstant piskning.
Tilsæt smør, salt, peber samt reven ost og kog saucen 5 min.

 
Gnid et ovnfast fad med olie. Fadet skal helst ikke være meget bredere end cannelloni.
Hæld 1 dl sauce i fadet.
Fyld spinatblandingen i cannelloni med fingrene ved at holde rørene lodret i fadet.
Stop spinaten ned med skaftet af en grydeske. Læg cannelloni ned i fadet i et lag.
Kan de ikke være der, må der hældes 3-4 spsk sauce over første lag, 
inden det næste lægges over.
Hæld resten af saucen over retten. Dæk med tomatskiver og groftreven ost.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 35-40 min.
Server retten med en grøn salat.

 
Man kan evt. vikle en skive skinke om hver cannelloni, inden saucen hældes over.

 
Pasta med kål
(bagerst tv. i billedet).
#
250 g muslingeformet eller anden pasta (helst fuldkorn)
vand, salt
2 spsk olivenolie eller anden olie
2-3 fed hakket hvidløg
500 g broccoli
250 g halverede rosenkål eller fintsnittet kinakål
evt. 1 tørret knust chili el. nogle dråber tabascosauce
1½-2 dl tør hvidvin, salt, peber.
*
Kog pastaen i velsaltet vand efter brugsanvisningen.
Varm olien. Tilsæt knust chili (uden kerner) eller lidt tabasco.
Udelad chili, hvis det ikke må være noget stærkt.
Tilsæt hvidløg, fintsnittet broccoli, halverede rosenkål og hvidvin.
Lad grønsagerne koge 5-10 min, til de er møre men stadig sprøde.
Hæld pastaen til afdrypning og bland den straks med kålen.
Server retten rygende varm, direkte fra gryden.
Byd reven parmesanost og tomatsalat til.

 
Pastagryde
4-6 pers.
#
2 store løg
1 spsk olie
1 aubergine 300 g, eller squash
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
4 stilke bladselleri
2 revne gulerødder eller pastinakker, ca. 250 g,
1 kg tomater eller tilsvarende mængde fra dåse
½ tsk oregano
½ tsk basilikum
salt, peber
250 g pasta, fx »penne« el. lign.
vand, salt
250 g mozzarellaost
50 g reven parmesanost
2-3 spsk rasp.
*
Svits hakket løg i olie til de er klare.
Tilsæt terninger af aubergine, hvidløg, strimlet peberfrugt, bladselleri skåret i 1 cm stykker og groftrevne rodurter.
Svits det hele 3-4 min.
Tilsæt tomater skåret i kvarte samt krydderier og damp grønsagerne 10 min.

 
Kog pasta efter brugsanvisningen, ca. 10 min. Hæld den til afdrypning.
Bland den med grønsagerne og mozzarellaosten skåret i terninger.
Hæld retten i et oliegnedet, ovnfast fad.
Drys en blanding af rasp og parmesanost over og dryp med en smule olie.
Bag retten på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i ca. 30 min.
Server retten med reven parmesanost og blandet salat.

 


Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙