Tid: 25 min. I alt 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 tykke skiver aubergine, ca. 1½ cm tyk
2-3 spsk olie til stegning
1-2 spsk reven parmesanost
Til farsering:
4 mellemstore tomater, ca. 250 g
1 finhakket løg
ca. 1 spsk olie
150 g finhakkede champignon
50 g skinke
salt, peber
1 fed hvidløg
1 tsk frisk rosmarin eller 1 knsp tørret
TILBEHØR:
Evt. iskold yoghurt naturel.
* Tilberedning
Skær aubergine i tykke skiver og drys dem med fint salt. De
trækker 10 min.
Tør omhyggeligt saltet af med papir fra køkkenrullen.
Rist skiverne i varm olie, til de er gyldne på begge sider.
Læg dem på fedtsugende papir.
FARSERING:
Flå tomaterne og skær kødet ud i små stykker. Skrab kernerne
væk.
Hak løget fint og rist det i olie, til det er lidt gyldent
og klart.
Tilsæt finhakkede champignon, skinke skåret i små terninger,
krydderier og tomater.
Indkog fyldet til væden fra tomaterne er inddampet. Smag
fyldet til.
Læg aubergineskiverne i et velsmurt ildfast fad. Fordel
fyldet over.
Drys reven parmesanost over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 250°C til osten er
lidt gylden, 10 min.
SERVERING:
Server retten omgående, evt. med iskold yoghurt naturel.
VARIATION AF RETTEN:
AUBERGINE MED KRABBEKØD: 4 personer.
2 små auberginer
150-200 g pr. stk
fint salt
1-2 spsk olie
1 mellemstort, finhakket løg
1 spsk olie
200 g flåede tomater (ca. 3 mellemstore)
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk paprika, ¼-½ tsk oregano
1 ds krabbekød, ca. 165 g
2 spsk reven parmesanost
*
Det grønne skæres væk på auberginerne, og de flækkes på
langs.
De drysses med salt og trækker 10 min. Saltet tørres af med
køkkenrullen.
Snitfladerne ristes i varm olie, og de lægges med den buede
side opad i et smurt ildfast fad.
Bager i ovnen til de er møre, ca. 15 min, ved 175-200°C.
Imens tillaves fyldet. Løgene dampes klare i olie.
De flåede tomater skæres i mindre stykker, og kernerne
skrabes ud.
Tomatkød, puré, paprika og oregano hældes ved løgene, og
fyldet indkoges ved svag varme.
Når auberginerne er møre, skæres kødet løs langs kanten og
skrabes ud med en teske.
Auberginebådene lægges tilbage i fadet.
Indmaden hakkes ret fint og blandes i fyldet sammen med
findelte stykker krabbekød.
Husk at fjerne »flipstivere«.
Fyldet smages til med salt og krydderier, og når det er
indkogt og jævnt, fordeles det i aubergineskallerne.
Reven parmesanost drysses over, og fadet sættes i ovnen igen
i ca. 7 min.
Serveres straks.
Opdateret: 16/09/2025