Æg Jacqueline

Æg Jacqueline 

 
Tid: 30 min. I alt 45 min. 6 portioner

 
# Ingredienser
6 hårdkogte æg
40 g smør
ca. 1 tsk mild paprika
1 pk hummerhaler (ca. 170 g netto)
1 ds grønne asparges
5-6 tsk reven parmesanost
Sauce:
25 g smør
2½ spsk mel
2½ dl mælk
½ dl piskefløde
salt, hvid peber
1 knsp reven muskatnød

 
TILBEHØR: Friskklippet dild.

 
* Tilberedning
Halver de hårdkogte æg og tag blommerne ud.
Mos dem gennem en sigte og rør dem op med blødgjort smør,
paprika og 5-6 meget finhakkede hummerhaler.
Fyld denne blanding i æggehviderne.
Hæld asparges til afdrypning.
Fordel dem i velsmurte ildfaste portionsskåle.
Læg de farserede æg over med den buede side opad.
Afbag saucen med smør og mel og rør mælk og
fløde i under konstant piskning.
Smag saucen til med salt, peber og reven muskatnød.
Fordel resten af hummerhalerne over æggene.
Fordel saucen herover. Drys med reven parmesanost.
Sæt skålene i en forvarmet ovn ved 225°C i 10-15 min,
til overfladen er let gylden.

 
SERVERING:
Server denne forret rygende varm med friskklippet dild.

 
TIPS:
Har man ikke ildfaste portionsskåle, kan forretten
tilberedes i et ildfast fad.
Fremgangsmåden er som for portionsanretningerne.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙