Selleri forret

Selleri forret 


Tid: 30 min. I alt 24 timer. 6 portioner 

 
# Ingredienser
6·skiver selleri, 1 cm tyk
2 skiver citron
salt
vand
Marinade:
1 dl olie
ca. 2 spsk rødvinseddike
salt, friskkværnet peber
2 spsk finhakket asie
3 hårdkogte æg
2 spsk hakket persille
1-2 finhakkede skalotteløg
Pynt:
6 benfri sild
6 tsk sort kaviar

 
TILBEHØR: Lun flute.

 
* Tilberedning
Kog selleriskiverne i saltet vand tilsat citronskiver
(så bliver sellerien ikke misfarvet), til sellerien er mør.
Læg de velafdryppede skiver på et halvdybt fad.
Pisk marinaden sammen af olie og eddike og smag til med salt og peber.
Tilsæt finhakket asie, hakket persille og hakket, hårdkogt æggehvide.
Gem de kogte blommer til pynt senere.
Fordel fyldet og marinaden på selleriskiverne og
hæld resten af marinaden over.
Dæk selleriskiverne med folie og sæt dem i køleskabet ca. 1 døgn.
Øs af og til marinaden over.
Læg benfri sild midt på selleriskiven, så den danner en ring.
Fyld kaviar i midten. Halver æggeblommerne og læg dem over kaviaren.

 
SERVERING:
Server forretten i fadet med lun flute til.

 
VARIATIONER AF RETTEN:
1.
4 kogte selleriskiver·marineres et døgn i olie/vineddikemarinade
(se ovenstående opskrift, ingen fyld i marinaden).
Marinaden hældes fra fadet.
1 bæger creme fraiche røres op med tomatpuré efter smag,
salt, peber, lidt hakket løg og finhakket grøn peberfrugt.
Dressingen fordeles over selleriskiverne,
som pyntes med rejer og drysses med fintklippet purløg eller basilikum.
Ristet rugbrød serveres til.

 
2.
Kogte, varme selleribunde lægges i et fad.
Herover fordeles champignon a la creme, og
der pyntes med bacon og et drys paprika.

 
TIPS:
Man kan godt nøjes med at marinere selleribundene fra morgen
til aften, men de bliver bedst, hvis de står et døgn.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙