Rødbeder med creme fraiche og peberrod

Rødbeder med creme fraiche og peberrod 

 
# Ingredienser
300-400 g kogte rødbeder
citronsaft
salt, peber
1½-2 dl creme fraiche
2 tsk lys dijonsennep
2-3 spsk fintklippet dild
friskhøvlet peberrod.
 
* Tilberedning
Skær varme kogte rødbeder i store terninger.
Dryp citronsaft, salt og peber over og bland alt godt.
Rør creme fraiche med sennep, evt. salt og dild.
Hæld det over lune eller kolde rødbeder og drys med friskhøvlet peberrod.
Serveres som forret evt. med en skive røget lammelår, dyrelår eller spegeskinke til.
I sæsonen smager det særlig godt, hvis man koger de helt små nye rødbeder og
lader dem forblive hele.

 
Hollandske rødbeder
#
¾-1 kg rødbeder
vand, salt,
1 stort surt madæble
1 løg
ca. ½ dl vand
1-3 spsk vineddike
salt, peber
1 laurbærblad
2-3 hele nelliker.

 
*
Kog de vaskede rødbeder til de er møre, ca. 1 time. Hæld vandet fra.
Spul dem over med koldt vand og gnid skindet af.
Riv rødbeder, skrællet æble og løg på den grove side af råkostjernet.
Bland grønsagerne i en gryde med de øvrige ingredienser.
Kog dem ved svag varme 20 min. Tilsæt evt. mere vand.
Fjern laurbærblad og nelliker.
Serveres som tilbehør til frikadeller, medister og farsretter, eller til steg m.v.

 


 

Opdateret: 29/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙