Tid: 40 min. I alt: 1 time. 4-6 portioner
# Ingredienser
35 g smør
35 g mel
1 ½-2 dl suppe
2 spsk rødbedeeddike
1-1½ dl piskefløde
2-3 spsk olie
salt og friskkværnet peber
1-1½ spsk hjemmerørt sennep eller
tør, gul sennepspulver efter smag
1-2 spsk revet skalotteløg
1-2 spsk estragoneddike
evt. 1-2 tsk sukker
Fyld:
lige dele af syltet rødbede
kogte, kolde kartofler
skrællet æble
marineret spegesild
kogt kalvekød eller tunge
1 spsk hakket syltet asie
1 spsk hakket syltet agurk Pynt:
hakket hårdkogt æg
TILBEHØR:
fuldkornsrugbrød, smør.
* Tilberedning
Afbag smør og mel og spæd op med suppe under konstant
piskning.
Tilsæt rødbedeeddike og piskefløde og lad salatsaucen småkoge,
indtil den er glat og blank.
Tilsæt olie og krydderier.
Smag salatsaucen til med sennep, revet løg, estragoneddike
og evt. sukker.
Saucen skal være stærk.
Lad salatsaucen afkøle. Rør af og til, så den ikke trækker
skind.
Skær alle dele til fyldet i ensartede små terninger og bland
dem i salatsaucen,
når den er kold. Smag sildesalaten til.
SERVERING:
Anret salaten i en skål og drys hakket, hårdkogt æg over.
Giv groft fuldkornsrugbrød og smør til.
HJEMMERØRT SENNEP:
Hertil anvendes tør sennep, som fås i pakker. Den udblødes,
som angivet på pakken.
Derefter røres den op med lidt eddike, temmelig meget sukker
og lidt piskefløde.
Den kan godt spises med det samme, men er bedst efter 8 dage
i køleskabet.
Som nævnt kan man godt bruge tør gul sennepspulver til
sildesalaten, men
endelig ikke sur sennep.
VARIATION AF SILDESALATEN I:
Samme fyld kan blandes i en olie/vineddikemarinade krydret
med sur sennep og fintrevet løg.
Fyldet blandes i en salatsauce af lige dele mayonnaise og
ymer eller creme fraiche.
Den smages til med rødbedeeddike, gul sennep og revet løg.
TIPS:
Man kan glimrende udelade kød eller tunge i salaten
Opdateret: 14/10/2025