Middelhavssalat

Middelhavssalat 

 
Tid: 20 min. I alt 40 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
4 fiskefileter
1 dl hvidvin
salt
1 lille ds muslinger
1 ds tunfisk naturel
3 tomater
1 icebergsalathoved
10-15 sorte oliven
10-15 grønne oliven med mandler
Marinade:
1 dl olie, helst olivenolie
1½-2 spsk vineddike
salt, friskkværnet peber
1-2 tsk fransk dijonsennep

 
TILBEHØR:
Sprød lun flute.

 
* Tilberedning
Gør fiskefileterne i stand og drys dem med salt.
Lad dem trække 5 min.
Skyl dem, tør dem og flæk dem på langs.
Rul dem sammen fra hale mod hoved med skindsiden indad og
fastgør med tandstikker.
Sæt rullerne i en smurt, tykbundet gryde og hæld hvidvin over.
Damp fiskefileterne møre under låg ved svag varme på 5-8 min.
Tag dem forsigtigt op og lad dem afkøle helt.
Fjern tandstikker. Hæld væden fra muslinger og tunfisken.
Del tunfisken i mindre stykker. Skær tomaterne i både.
Skyl salaten, slyng den og snit den ret fint.
Læg salaten i en stor skål.
Fordel herover fiskeruller, muslinger, tunfisk, tomater og oliven.
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
Hæld den over salaten i serveringsøjeblikket.

 
SERVERING:
Bland salaten ved bordet og server sprød, lun flute til.

 
VARIATION:

 
MARINERET FISKEFILET:
En marinade piskes sammen af:
1½ dl olivenolie
2 spsk vineddike
2 spsk hvidvin
1 fed knust hvidløg
1 finhakket skalotteløg
Salt og peber fra kværn
1 kvist timian
1 knust laurbærblad
2 tsk kinesisk soya
1 spsk citronsaft.

 
* Tilberedning
I marinaden lægges 8 fiskefileter som er flækket på langs.
De trækker i marinaden 4 timer på et koldt sted.
Tages op og drypper af.
Vendes i mel, æg sammenpisket med marinade og
rasp krydret med salt og peber.
Steges i rigeligt gyldent smør tilsat 1 spsk olie.
Anrettes på et varmt fad, og citronbåde lægges udenom.
Panden koges af med lidt af marinaden og
serveres til sammen med kuvertbrød.

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙